Una trentena de persones podran acollir-se al programa impulsat per l’Ajuntament d’Olot per a aturats amb dificultats d’inserció

El programa que l’Ajuntament d’Olot va iniciar l’any passat perquè persones amb atur de llarga durada trobessin feina, va permetre que 9 dels 12 participants obtinguessin un contracte laboral. Esperonat pels bons resultats, enguany el consistori impulsa un nou programa amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya.


Ubica’t. Així s’anomena el nou programa ocupacional que l’Ajuntament d’Olot posa en marxa aquest 2019 per ajudar que col·lectius amb dificultats per aconseguir feina obtinguin un contracte temporal. El programa segueix l’estela de la prova pilot iniciada l’any passat, que va oferir a 12 persones un acompanyament personalitzat, seguiment formatiu d’adquisició d’hàbits laborals i orientació per competències. Enguany s’hi podran acollir una trentena de persones.

La iniciativa compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, que enguany col·labora amb plans ocupacionals que des de l’agència DinàmiG permetran contractar 60 persones en situació d’atur de llarga durada, realitzant treballs de millora a Olot i a diferents municipis de la comarca al mateix temps que rebran formació dins el seu horari laboral. També es preveu orientar laboralment més de 200 persones. A través d’un altre programa, anomenat Singulars, s’oferiran itineraris integrals d’orientació laboral, formació i pràctiques a 20 joves garrotxins d’entre 16 i 29 anys beneficiaris del programa Garantia Juvenil. La figura del Referent d’Ocupació Juvenil oferirà orientació laboral destinada a joves i actuarà d’enllaç amb tots els serveis que es troben al seu abast.

Deixa un comentari