Arrenquen les trobades del segon pressupost participatiu d’Olot amb els veïns de la zona Oest

Olot presenta el calendari per escollir les propostes del segon pressupost participatiu de la ciutat. Aquest 2019, els 100.000 euros previstos es destinaran en accions a la zona oest. Enguany es vol que les propostes tinguin una atenció especial als criteris socials, mediambientals i econòmics.

La zona Oest d’Olot, integrada pels barris del Pla de Dalt, Mas Baix, El Cassés, El Xiprer, Les Planotes, Vivendes Garrotxa, Montolivet, Desemparats, Eixample Malagrida i La Caixa, decidirà els pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Olot d’aquest 2019. Ja s’han començat a fer reunions amb veïns i veïnes d’aquest sector per explicar el funcionament del procés i animar a la participació.

Erika Zárate, Resilience Earth: “La democràcia, de fet, és un procés i no un estat. Hem d’aprendre a interioritzar aquesta cultura democràtica i no pensar que hem de crear un estat democràtic, sinó que hem de formar part d’aquest concepte de forma contínua”.

S’han convocat un total de quatre trobades per definir les accions de millora de la ciutat: les del dissabte 26 de gener a les 16h a l’Escola Municipal de Música i el 29 de gener a les 19h al local social del Cassés serviran per definir les necessitats de la zona, mentre que les del 16 i 23 de febrer serviran per definir les accions que aniran a votació. També es poden fer propostes al web participa.olot.cat. Els pressupostos participatius destinaran 100.000 euros en accions a la zona Oest, propostes dels mateixos olotins que poden tenir un cost mínim de 5.000 euros i un màxim de 40.000. Enguany, hi ha diverses novetats sobre els criteris que hauran de tenir les accions proposades per ser escollides.

Josep Maria Coma, regidor Participació Ciutadana Ajuntament d’Olot: “Aquest any hi haurà una ponderació de criteris socials, mediambientals i econòmics per potenciar aquests aspectes, i que anirà bé perquè la gent faci propostes tenint en compte aquests criteris. A més les propostes guanyadores s’hauran d’iniciar durant l’any en curs i tindran un període realitzable de sis mesos”.

La votació dels segons pressupostos participatius es preveu que tingui lloc durant la segona quinzena de març. De moment, la valoració dels primers és positiva: les sis accions de millora del 2018 o ja s’han realitzat o bé estan en marxa.

x