Desenes de persones es concentren a Olot en rebuig a les detencions de la Policia Nacional als CDR i alcaldes de la CUP

La Policia Nacional va detenir aquest dimecres 16 persones, entre ells els alcaldes de Verges i Celrà, en relació a l’ocupació de les vies de l’AVE el passat 1 d’octubre. En diferents pobles de la demarcació es van celebrar concentracions de rebuig a l’actuació policial, entre elles la capital garrotxina.


Aquest dimecres al vespre, les entitats sobiranistes de la Garrotxa i desenes de ciutadans van voler mostrar el seu suport als membres dels CDR i els dos alcaldes de la CUP detinguts per la Policia Nacional en relació a l’ocupació de les vies de l’AVE de Girona coincidint amb el primer aniversari de l’1 d’octubre.

L’ANC d’Olot, Òmnium Garrotxa i l’ADL van convocar una concentració davant l’Ajuntament d’Olot. L’acte va començar amb la lectura d’un manifest de rebuig als fets, que van considerar un “segrest”, “més propi d’un estat autoritari”.

Xavier Toldrà, Òmnium Garrotxa: “Aquest tipus de situacions són totalment injustificades. És de dret comú que sense una ordre judicial no es pot detenir a persones. A més tenint en compte que d’aquí una setmana començarà un judici amb unes condicions bastant pitjors que les d’avui”

Albert Bantí, ANC Olot: “Aquesta concentració que hem fet avui aquí ha sigut iniciativa de la població. Hem començat a rebre missatges i ens hem mogut de seguida”

Una representació de l’equip de govern i del grup municipal de la CUP van participar a la mobilització, que va finalitzar amb el cant dels Segadors i crits de ‘llibertat’.