El barri de Sant Cristòfol i Les Fonts ja disposa de part de l’itinerari que composa el Circuit Natural Moixina – Pla de Llacs

El barri de Sant Cristòfol i Les fonts d’Olot ha arreglat un antic itinerari vianant  que va des del mas Can Fumarola fins al camí del Triai. L’acció neix arran dels pressupostos participatius i estava dota en 40.000. Durant el mes de febrer es completarà amb la instal·lació de mobiliari urbà.


Arran dels darrers pressupostos participatius, el barri de Sant Cristòfol i Les Fonts d’Olot ha presentat el resultat de la seva proposta: la recuperació de l’itinerari per a vianants entre el Mas Can Fumarola fins al camí del Triai, en el que s’anomena el Circuit Natural Moixina-Pla de Llacs.

Josep Maria Coma, regidor Aj. Olot.”És un projecte proposat pels veïns del sector de Les Fonts i que consistia en la rehabilitació d’un antic recorregut circular de vianants, que a més a més vol posar en valor aquest sector d’Olot.”

El que s’ha fet és recuperar el camí que havia quedat malmès a més de recuperar zones de pedra seca, des de l’ermita de Sant Sebastià, als aiguamoixos de la Moixina passant pel Triai, i fins a l’ermita de la Salut i el Molí de les Fonts.

 Montse Gou, arquitecte del projecte:”L’actuació que s’ha fet, ha set netejar tot el que és l’interior del rec per recuperar i veure com estava format aquest rec, com estan formades aquestes parets de pedra seca.”

Josep Comas, president Associació veïns de Sant Cristòfol Les Fonts:”Aquí arribem al lloc que hem recuperat, després de la neteja del rec.”

L’acció ha costat 40.000 euros i es va completar al mes de desembre, tret de la col·locació de mobiliari urbà a la zona del mirador., entre el Mas Fàbrega i el Mas Lledoner.

El Parc Natural hi col·laborat, també, en les tasques de selecció de la vegetació que calia estassar i la que no.

Xavier Puig, director Parc Natural:”Una mica, també, mirant de no malmetre els elements que composen l’espai i seleccionar molt bé aquella vegetació que podíem extreure o que era bo treure per la funcionalitat del propi rec que s’ha estassat.”

Aquesta suposa la primera fase d’un projecte que els veïns del barri esperen que segueixi al Molí de les fonts, i ja per més llarg termini la construcció d’un aparcament a la zona del Mas l’Eruga i punt d’informació, i el necessari enllumenat a la carretera de la Moixina.

Aquest és un punt històric de la ciutat, tan pel que hi ha al darrere de l’Escola del Paisatge com per l’elaboració de teles per part dels indians, ja que d’aquí neixen les canalitzacions que hi ha a la zona.

x