La Fira del Farro de la Vall de Bianya tindrà lloc els propers 2 i 3 de febrer

La Vall de Bianya acollirà els propers 2 i 3 de febrer la dotzena edició de la Fira del Farro. Un any més, s’hi podran trobar parades de productes fets amb aquesta farina de blat de moro tradicional del municipi, exhibicions d’antics oficis, una degustació de farro, una exposició de les eines del camp en miniatura, actuacions de la colla gegantera, tallers de cuina o el tradicional sopar tastet del dissabte al vespre. A més, s’introdueix una novetat:

Santi Reixach, Alcalde Vall de Bianya: “Aquest any com a novetat tenim que el dia de la xerrada es farà la presentació del vi de les vinyes que surt de la Vall de Bianya”


Aquesta serà la segona de les tres fires amb F de la Garrotxa, una activitat plenament consolidada que va néixer per donar valor a un producte tradicional.

David Darné, Gestió i Organització Aj. Vall de Bianya: “L’objectiu principal és donar a conèixer aquest producte, el farro i donar aquest valor de quan parlem de la romànic extrem o la bike extrem estem parlant d’esports, quan parlem de la bianyal parlem de cultura i patrimoni i quan parlem de la Fira del Farro parlem de gastronomia i d’història de la vall.

L’artista Quim Domene ha estat, una vegada més, el creador del cartell de l’esdeveniment que commemora el mig segle de l’arribada de l’home a la lluna.

Quim Domene, Artista: “El cartell d’aquest any ja feia cinc o sis anys que el tenia pensat i el tenia en reserva perquè justament lliga amb una efemèride d’aquest any, un aniversari, que possiblement serà el més sonat del qual es parlarà aquest any i que a la Vall de Bianya ja ens hi avancem”

Durant la Fira del Farro 2019 es reconeixerà la tasca de dues persones que han col·laborat amb La Vall de Bianya, que seran escollits com els padrins d’enguany.

x