L’Ajuntament d’Olot creu que recuperar les curses de braus no tindria “cap sentit”

L’Ajuntament d’Olot ha reaccionat aquest matí a la petició de diverses entitats taurines de tornar els toros a la plaça de Braus d’Olot. El regidor de Cultura, Pep Berga, ha recordat que la capital garrotxina és ciutat anti-taurina des del 2004 i que no s’hi fan correbous des del 2016 d’acord amb la consulta popular que es va celebrar el juny d’aquell any. A la pregunta ‘Olot ha de deixar d’organitzar correbous?’  5.322 olotins van participar l’enquesta, dels quals un 60% va votar ‘no’, un 34,68% ‘sí’ i la resta, el 5,26% va votar en blanc.


Berga deixa clar que el Parlament de Catalunya també es va declarar en el seu moment contrari a la tauromàquia i considera que fer una cursa de braus a la plaça d’Olot no tindria “cap sentit”. La Fundació Toro de Lidia, de la seva banda, ha anunciat que si l’Ajuntament es nega a la petició, no descarta emprendre mesures legals.

Pep Berga, Regidor de Cultura d’Olot: “Des que el Parlament es va declarar en contra dels toros a Catalunya no hi ha hagut cap cas. En aquest sentit la posició de l’ajuntament és clara, una “corrida” en aquests moments a la nostra plaça no tindria cap sentit”

x