Diversos municipis garrotxins celebren aquest cap de setmana Sant Vicenç i Sant Sebastià

Els propers dies es celebren Sant Vicenç i Sant Sebastià, dues diades que a la Garrotxa es celebren en diversos municipis amb tot tipus d’activitats. En tots els casos, però, els oficis solemnes són l’acte central de la jornada.


A Besalú aquest cap de setmana es celebra la Festa de Sant Vicenç, la festa petita del municipi. La celebració començarà amb la presentació del llibre ‘Capellada, història i evolució d’un barri de Besalú’ que recull els fets més destacats del barri de Sant Martí de Capellada, un dels primers en ser habitat. Dissabte també es farà un espectacle infantil, el sorteig de la campanya ‘Comprar a Besalú té premi’ i la inauguració de l’exposició sobre els 10 anys del pla de Barris de Besalú.

Lourdes Sibecas, responsable oficina de turisme de Besalú: “Es fa una exposició de tot el que ha estat possible construir o arreglar amb el pla de Barris”

Els actes més tradicionals com l’Ofici Solemne i les adicions de sardanes es faran el diumenge, dia en que també els més menuts podran gaudir d’inflables i circuit d’aventures.

A Riudaura es celebra la Diada de Sant Sebastià, un esdeveniment en el que no hi faltarà la missa solemne i el tradicional dinar popular. A més a més, enguany, com a novetat, s’hi ha afegit una taula rodona amb la Presidenta de l’Associació de Micropobles de Catalunya i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Lleida. L’acte està pensat perquè tothom qui hi vulgui pugui fer-los preguntes.

Antonieta Danés, regidora de pagesia i medi ambient de Riudaura: “Espero que hi hagi gent de pagesia que ens acompanyi i que poguem resoldre dubtes”

A les Preses també es celebrarà Sant Sebastià. En aquest poble és l’Associació de Jubilats i Pensionistes que organitza la diada que es farà diumenge i comptarà amb una missa a l’ermita de Sant Sebastià i un piscolabis. També hi haurà una parada de torronaires, una del joc del conill i una altra de la ruleta.

Finalment a Beuda també es celebra la diada de Sant Sebastià. Aquest divendres al es presentarà el llibre ‘Caminant per l’alta Garrotxa’ però el dia gruix de la celebració es farà diumenge amb la caminada de Ruta de la Feixina i l’ofici solemne.

x