La grip entra en fase epidèmica a Catalunya

La grip ha entat en fase epidèmica aquesta setmana, en què s’han diagnosticat 119 casos a Catalunya per cada 100 mil persones. En cas de detectar-ne els símptomes, des de Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa recomanen anar primer al Centre d’Atenció Primària, per evitar saturar el servei d’Urgències.


Les àrees bàsiques de la Garrotxa, com la de Sant Joan les Fonts han notat aquesta setmana un repunt de pacients. El principal motiu és el virus de la grip, que ja ha entrat en fase epidèmica. Això vol dir que s’ha superat el llindar dels 110 casos per cada 100.000 habitants. Aquesta setmana se n’han diagnosticat 119 amb aquesta proporció.

Davant dels símptomes de la malaltia, com són febres altes, mal de cap i de gola, tos seca i malestar general, els responsables d’Atenció Primària de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa subratllen que cal anar primer al CAP abans de passar per Urgències.

Glòria Bassets, Directora Àrea Bàsica Fundació Hospital Olot i comarcal de la Garrotxa: “La grip no és una urgència, és un cas que hem de veure a atenció primària i evitar col•lapsar un servei d’Urgències que necessitem per coses molt més urgents que necessiten una atenció ràpida”

La malaltia acostuma a curar-se en una setmana, però si la febre persisteix més de quatre dies o es té sensació d’ofec, es recomana anar al metge de família. Pel que fa al tractament, els professionals mèdics fan una sèrie de recomanacions, que passen, sobretot, per fer repòs a casa.

Glòria Bassets, Directora Àrea Bàsica Fundació Hospital Olot i comarcal de la Garrotxa: El més important és fer repòs i tranquilitat, tractar la febre amb paracetamol o altres fàrmacs i una bona hidratació.

Per evitar el contagi, és bàsic mantenir una bona higiene: rentar-se sovint les mans, utilitzar papers d’un sol ús per mocar-se i ventilar periòdicament la casa.

x