Centenars de persones passen per la Fira del Fesol de Santa Pau amb el president Roger Torrent com a protagonista

Santa Pau va celebrar aquest cap de setmana una nova edició de la Fira del fesol, en la marc de la celebració de la festa de Sant Antoni. Centenars de persones es van aplegar a la plaça major d’aquest municipi garrotxí per fer degustar la gran varietat de plats cuinats amb fesols per una quinzena de restaurants. El convidat de la Fira del Fesol d’aquest any va ser el president del Parlament de Catalunya Roger Torrent, qui va fer entrega del Fesol d’Or al santapauenc Francisco Domènech i Torrent.


Santa Pau va omplir els carrers de centenars de persones en motiu de la festa de Sant Antoni i la tradicional Fira del Fesol aquest cap de setmana. Després del dissabte de concerts, i la primera part del diumenge amb la cercavila  i la missa solemne, al migdia es va dur a terme la fesolada, on tots els assistents que compressin tiquets van poder gaudir de degustacions de plats fets amb fesols, de la quinzena de restaurants participants enguany. Aquest ha estat un bon any de collita del fesol, encara que es pluges de la tardor passada hagin dificultat la recollida.

Lluís Sunyer, president DOP Fesol Santa Pau:”La temporada ha estat bona, gràcies a les precipitacions, però les pluges que vam tenir van dificultar una mica la recollida. Però són molt bons, l’únic que hi haurà una mica més de feina del normal a l’hora de triar. D’alguna manera la Fira del Fesol és un dels actes més importants a Santa Pau que se celebren durant l’any, i celebrem la nova collita de fesol amb, aquest any, catorze restaurants que porten plats cuinats amb diferents tipus de fesols.”

En total es calcula que durant la fesolada es van utilitzar uns 200 quilos de fesols.

El convidat de la Fira d’engany va ser el president del Parlament de Catalunya Roger Torrent, que va posar d’exemple el que Santa Pau ha fet amb el fesol com el camí que ha de seguir Catalunya, políticament.

 Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya:”És una fira fantàstica, amb molta tradició i alhora amb molta capacitat d’innovació. Ho parlava amb l’alcalde, com ha anat millorant i progressant al llarg de la història aquesta fira i el propi producte, que ha anat augmentant i s’ha donat cada cop més a conèixer. De fet aquesta és la recepta que ens interessa pel país: conjuminar la història i les arrels que són profundes, amb molta vocació de futur, d’innovació i de progrés.”

El mateix president va ser l’encarregat de fer entrega del Fesol d’Or d’aquest any, que ha sigut entregat a Francisco Domènech i Torrent, per la seva trajectòria i gran vinculació en diverses associacions del poble.

Francisco Domènech i Torrent, guanyador del Fesol d’Or 2019:” Molt content, són molts anys treballant per aquest poble desinteressadament i estic molt agraït a tota la gent que ha fet possible aquest moment.”.

La pluja va respectar, finalment, la Fira del Fesol d’aquest any, que es va poder dur a terme a les places i carrers de Santa Pau amb total normalitat.

 

 

x