La presentació del llibre de Capellada i l’exposició del Pla de Barris, actes centrals de la Festa de Sant Vicenç de Besalú

Aquest cap de setmana a Besalú s’ha celebrat la Festa de Sant Vicenç. En el marc d’aquesta festivitat s’han celebrat diversos actes, entre els quals la presentació d’un llibre sobre la història del barri de Sant Martí de Capellades i la inauguració d’una exposició sobre els 10 anys del Pla de Barris del municipi.


Per primer cop el barri de Sant Martí de Capellades de Besalú té un llibre que explica la seva història. Aquest va ser un dels primers barris en habitar-se del municipi i fins ara la seva història no era gaire coneguda. Ara tothom qui vulgui saber la importància que va tenir Sant Martí de Capellada en el passat, ho pot trobar al llibre ‘Capellada, història i evolució d’un barri de Besalú’ que es va presentar aquest cap de setmana.

Joan Farigola, coordinador llibre: El repàs històric des dels inicis fins al final d’aquesta part de Besalú que era a més molt desconeguda. Els llibres de fa uns anys en dedicaven només una pàgina o alguns paràgrafs. Arrran de les excavacions arqueològiques que es van fer a partir del 2007, la restauració de la església i la pintura mural, hem aconseguit fer un llibre d’història”

La presentació del llibre es va fer a l’església de Sant Martí de Capelldes, que es va omplir de gom a gom per a l’ocasió. L’acte es va fer en el marc de la Festa de Sant Vicenç de Besalú, una celebració en la que, a banda de diverses activitats també es va inaugurar l’exposició sobre els 10 anys del pla de barris. Aquesta reflecteix el treball que s’ha pogut fer al centre històric de Besalú entre el 2007 i el 2017 amb el Projecte Integral del Pla de Barris.

Lluis Guinó, alcalde de Besalú: “És una inversió que segurament sense els recursos del Pla, a Besalú, d’acord amb la seva dimensió econòmica i pressupostària hauria estat absolutament impossible tirar endavant totes aquestes inversions en 10 anys. S’hauria necessitat 20 o 30 anys i el Pla de Barris ha ajudat a l’acceleració de tot això”

Amb el Projecte Integral del Pla de Barris de Besalú s’ha invertit al centre històric del municipi uns 3 milions d’euros, que s’han aportat equitativament entre l’Ajuntament i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Un dels projectes més destacats va ser l’habilitació d’una sala polivalent i de teatre, Cal Tronc, que es va inaugurar l’any 2012.