Roger Torrent qualifica d'”escàndol democràtic” els fets ocorreguts amb els alcaldes de Celrà i Verges i de “vergonya” els judicis de l’1-O

I durant la Fira del fesol, el president del Parlament Roger Torrent va aprofitar per denunciar els fets ocorreguts la setmana passada amb els alcaldes de Celrà i Verges, a més de qualificar “de vergonya” els judicis sobre l’1 d’octubre i el procés català.


La visita de Roger Torrent a Santa Pau, va suposar la primera vegada en la història de la fira que un president del Parlament hi fos present. Als parlaments Torrent va mostrar la seves alegria de trobar-se a la fira i espera tornar-hi l’any que acompanyat de Carme Forcadell.

Roger Torrent, president Parlament de Catalunya:”M’agrada molt ser aquí. Jo soc de Sarrià de Ter, de relativament a prop. Coneixia bé santa Pau, però no la fira en concret. I me n’enduc un record molt amable i molt fraternal, tant que de ben segur que tornarem, i si pot ser amb una altra presidenta del Parlament: la Carme Forcadell, que estic convençut que l’any que ve podrà passejar-se per aquests carrers.”

Pel que fa a l’actualitat política, Torrent va qualificar d’”escàndol democràtic” els fets ocorreguts amb diversos alcaldes gironins la setmana passada, i va definir els judicis sobre l’1 d’octubre i el procés català com “els judicis de la vergonya”.

 Roger Torrent, president Parlament de Catalunya:”Els fets que hem vist aquesta setmana són d’escàndol democràtic. En cap democràcia del món s’aguanta que s’enviïn encaputxats a detenir alcaldes. Per tant, és un element, hem vist un episodi més d’aquesta repressió que estem vivint institucionalment i els mateixos ciutadans,  i en aquest cas concret els representants legítims dels pobles de Celrà i Verges. Ara començaran els judicis de la vergonya; de la vergonya perquè no jutgen només a un projecte i una idea política, un moviment polític, sinó que també jutgen la pròpia democràcia, els fonaments de l’estat de dret.”

Pel que fa a l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat, Torrent insta al president Pedro Sánchez a abandonar la repressió i una taula de diàleg on parlar de tot.

Roger Torrent, president Parlament de Catalunya:”I per tant la pregunta és pel president Sánchez: vol el vot i que s’aprovin aquests pressupostos? Doncs els partits polítics catalans han sigut molt clars: necessitem moviments antirepressius i moviments que ens portin cap a una taula de negociació i de diàleg per parlar de tot, però especialment del dret a l’autodeterminació, que el que reivindiquem la majoria de catalans i catalanes.”

Preguntat si de cares a les municipals veu possible la presentació de candidatures unitàries independentistes, Torrent va afirmar que el més important és que guanyi el republicanisme.

Deixa un comentari