La secretaria general de l’Esport es mostra disposada a col·laborar amb la reforma que necessita l’Estadi Municipal d’Olot

El derbi gironí de diumenge entre la Unió Esportiva Olot i el Peralada va comptar amb la presència del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, qui prèviament va parlar amb Olot Televisió. Assegura que la secretaria té ganes de col·laborar amb la reforma que necessita l’Estadi Municipal, i que en els propers mesos el Govern estarà en condicions de presentar el text de la nova Llei de l’esport a Catalunya, un text que prepara un garrotxí.


De la visita que el secretari general de l’esport ha fet a l’Estadi Municipal d’Olot se’n desprèn el reconeixement que el Govern fa a la gestió econòmica i la política esportiva de la Unió Esportiva Olot i el seu compromís per col·laborar en la reforma integral que necessita el camp utilitzat pel club garrotxí per jugar a les màximes categories, més enllà de les intervencions puntuals que s’hi ha fet.

Gerard Figueras, secretari general de l’Esport: “Aquesta és una prioritat que m’ha traslladat l’Ajuntament i que des de la secretaria entomem també amb ganes de col·laborar, entenent que la nostra manera d’ajudar és posant diners a disposició de tot el territori i qui tingui ganes de fer-los servir els pugui demanar i que puguin arribar”.

La secretaria general de l’esport de la Generalitat prepara, juntament amb les entitats esportives, el text de la nova Llei de l’esport de Catalunya. La nova normativa vol modernitzar els paràmetres de l’anterior document, en vigència des del 2000, traspassar els àmbits de les federacions i els consells esportius i legislar per al conjunt de la població catalana.

Gerard Figueras, secretari general de l’Esport: “Anirà orientada a ajudar els clubs perquè tinguin un finançament més estable per produir campions i guanyar medalles però, al mateix temps també, a injectar recursos en el que és la política esportiva del que coneixem com l’esport per a tothom, a la incorporació de l’hàbit de la pràctica d’activitat física diària per al conjunt de la població”.

La secretaria ha encarregat la redacció del document al garrotxí Pere Vilà Collmalivern, advocat especialista en dret de l’esport i relacions amb l’Administració Pública.

Gerard Figueras, secretari general de l’Esport: “Com a persona fins ara externa a la secretaria, li hem encarregat que elabori un text que tingui el màxim consens possible fora del Parlament i, un cop estigui en tramitació parlamentària, que els grups parlamentaris puguin acabar de fer les seves aportacions. per tant, serà una llei de l’activitat física i l’esport de Catalunya que tindrà un accent molt garrotxí”.

El Govern preveu presentar el text de la nova llei durant el primer semestre del 2019 per a la seva tramitació parlamentària, amb l’objectiu que mantingui la seva vigència durant els propers 15 o 20 anys.