La Universitat de Girona i Can Trona presenten l’Itinerari de l’Alt Fluvià

Aquest cap de setmana es va presentar a Can Trona l’Itinerari de l’Alt Fluvià. Un recopilatori de textos de diversos autors que parlen de multitud d’indrets de la Garrotxa. L’itinerari l’ha elaborat la Càtedra de patrimoni literari de la Universitat de Girona i el campus de patrimoni i Natura de la mateixa universitat amb un conveni que mantenen amb Can Trona.


Aquest cap de setmana es va presentar a Can Trona, l’itinerari de l’Alt Fluvià, que recorre, mitjançant la literatura, indrets de la comarca com el Prat de la Mandra, les Fonts de Les Tries i el pont de Santa Magdalena d’Olot, i un seguit de  municipis de la comarca com la Vall d’en Bas, Sant Joan les Fonts, Castellfollit de la Roca, Sant Jaume de Llierca, Argelaguer o Besalú, que conformen el llibre a partir de textos d’autors com Joan Teixidor, Ramon Sala, Joan Maragall, Aurora Bertrana, Josep Berga Boix, Imma Merino o Francesc Caula, entre d’altres.

Bona part de la feina feta per l’elaboració d’aquest itinerari ve de la publicació de l’Atles literari de les terres de Girona, el qual ja recollia alguns dels indrets que hi apareixen al llibre.

Mita Casacuberta, professora de literatura catalana i contemporània UdG i autora Itinerari Alt Fluvià:”Aquests textos que s’ha utilitzat per la confecció del llibre formen part de la documentació que jo des de fa temps recullo sobre la literatura escrita i el paisatge a la Garrotxa.”

El llibre pertany a la col·lecció d’itineraris que es fan des de la Càtedra de patrimoni literari de la Universitat de Girona, dirigida per Mariàngela Vilallonga i el Campus de Patrimoni i Natura de la mateixa universitat, dirigit per Josep Vila, en un conveni que mantenen amb Can Trona. Un itinerari que l’han fet possible l’estudiant de filologia catalana de la Universitat de Girona Ester Cantallops, i la professora de la UdG Mita Casacuberta, amb la recopilació de textos literaris garrotxins, d’un llibre que ha coordinat Anna Parera.

Mita Casacuberta, professora de literatura catalana i contemporània UdG i autora Itinerari Alt Fluvià:”És una molt bona eina per poder fer un tipus de turisme cultural i literari que interessa molt al campus, com la Càtedra, com Can Trona que és qui ho ha potenciat.”

Després de la presentació es va dur a terme una part del recorregut que es dona a conèixer en l’itinerari.

x