Les propostes per als Pressupostos Participatius de Joventut d’Olot es poden presentar fins a l’1 de març

L’Institut Municipal d’Educació i Joventut i l’Ideal Oficina Jova de la Garrotxa han convocat la cinquena edició dels Pressupostos Participatius d’Olot. Aquests posen a disposició dels joves 10.000 euros per a la organització, gestió i realització d’activitats juvenils. Els nois i noies d’entre 12 i 29 anys tenen temps fins al 1 de març per presentar les seves propostes.


Un any més els joves d’entre 12 i 29 anys d’Olot podran decidir com invertir 10.000 euros del pressupost de joventut. Aquests es posen a la seva disposició per a la organització, gestió i realització d’activitats juvenils que han de ser legals i ètiques, seguint els principis de la Carta de Ciutats Educadores. Les propostes, que es poden presentar fins al 1 de març no poden superar els 1.200 euros, i han de ser activitats obertes a tots els joves i gratuïtes o molt econòmiques per als participants.

Per a escollir les propostes guanyadores es faran dues assemblees, els dies 8 i 15 de març a l’Ideal Oficina Jove de la Garrotxa. En la primera jornada hi votaran els joves d’entre 12 i 16 anys i en la segona els d’entre 17 i 29 anys.

Joan Gelabert, tècnic de Joventut de l’IME: “ A l’assemblea de 12 a 16 anys acostumen a sortir activitats més de caire esportiu o lúdic i en canvi a l’assemblea de joves més grans de 17 a 29 anys acostumen a presentar propostes més complexes, algunes formatives i altres de creixement personal i reafirmació dels joves”

Aquesta és la cinquena edició dels pressupostos participatius de joventut d’Olot que pretenen, entre altres, enfortir el caràcter participatiu i la implicació dels joves al municipi.

Joan Gelabert, tècnic de Joventut de l’IME: “ Els pressupostos participatius són una eina de participació dels joves que amb 5 anys d’experiència demostren dia a dia que són crítics i tenen ganes de fer coses més que no pas pensar des d’un despatx què és el que els pot agradar. És més pràctic i més participatiu que siguin ells els que prenguin les decisions d’allò que volen fer”

Els pressupostos participatius de joventut també permeten detectar necessitats i interessos de la població juvenil i responsabilitzar els joves en la gestió dels diners públics. Les propostes es poden presentar fins al dia 1 de març a l’espai Ideal, a l’Ipunt o per Internet.