El PDeCAT condiciona els pressupostos de l’Estat al resultat de la taula de negociació i hi troba a faltar inversió per a l’A-26

L’aprovació dels pressupostos de l’Estat per al 2019 està supeditada a la taula de negociació política on s’asseuen el PDECAT i Esquerra. El diputat del congrés garrotxí, Jordi Xuclà, ha estat a Olot aquests dies i ha assenyalat aquest primer escull, si bé també s’ha referit a qüestions més relacionades amb l’apartat d’inversions.


El diputat del PDECAT al Congrés Jordi Xuclà ho ha deixat ben clar: la tramitació dels pressupostos de l’Estat dependrà de la resposta que el govern de Pedro Sánchez doni a les demandes plantejades pels partits sobiranistes.

Jordi Xuclà, diputat del PDeCAT al Congrés: “Nosaltres estem condicionant la tramitació dels pressupostos a la resolució d’una taula de negociació política”.

Només amb aquest primer escull superat, el PDECAT es pararà a llegir la lletra petita. Per a aquest eventual escenari, Jordi Xuclà ja ha assenyalat el que ha qualificat com una gran decepció: l’absència d’una partida prevista per al començament de les obres de l’A-26 en el tram que va de Besalú a Cabanelles.

Jordi Xuclà, diputat del PDeCAT al Congrés: “Sí finalment, i dic condicionalment, si finalment es tramitessin aquests pressupostos, evidentment que una de les prioritats, jo diria quasi un a de les obsessions, seria dotar pressupostàriament l’autovia A-26, i concretament, el tram Besalú-Cabanelles, que és un tram molt avançat des del punt de vista de treballs tècnics i que crec que s’hauria pogut donar una partida pressupostària per al començament de les obres”.

Pel que fa a la variant d’Olot, Xuclà ha recordat que la partida per al tram estatal ha de sorgir dels diners de lliure disposició per a Catalunya que s’han de negociar a la comissió bilateral Estat-Generalitat, tal i com el ministre Ávalos va comunicar a l’alcalde d’Olot. Xuclà creu que l’acord, en aquest sentit, és positiu i deixa el finançament del tram estatal de la variant ben encarrilat.

x