La caminada a peu fins a Lledoners completa el recorregut amb prop de 700 participants

La caminada a peu fins a la presó de Lledoners organitzada per Bianya Sobiranista i Òmnium Garrotxa va completar diumenge el recorregut amb prop de 700 participants de més de 90 poblacions catalanes. L’activitat va recórrer un total de 120 quilòmetres, d’Olot fins a la presó de Lledoners, a través de quatre comarques i vuit etapes transcorregudes en vuit dies, una per cada una de les jornades.


Dos dels membres de Bianya Sobiranista, Jaume Toldrà i Rosa Coderch, han estat aquesta setmana a l’espai L’entrevista de Les Notícies d’Olot Televisió per narrar la seva experiència, que consideren positiva, ja que, tot i ser organitzada des de l’àmbit local, ha tingut una visibilitat nacional.

Rosa Coderch, membre de Bianya Sobiranista: “Hi ha participat molta gent de les comarques per on passava la caminada, però també de comarques més distants, com el Barcelonès, el Maresme, Baix Llobregat, Tarragonès, Baix Camp… fins i tot gent de Lleida. L’orígen de la gent que ha participat ha estat de fins a 95 poblacions diferents”.

Jaume Toldrà, membre de Bianya Sobiranista: “Hem fet tot el possible perquè els presos coneguessin aquesta activitat. L’interès que nosaltres teníem era més que tot trepitjar la terra, els pobles, que la gent s’adonès que hi ha uns presos polítics. Hi ha hagut pobles on ha estat fantàstica la rebuda que ens han fet. A mesura que anàvem fent, es bolcaven més amb nosaltres”.