La Jornada de delegades i delegats d’Olot compleix 20 anys preparant els representants dels estudiants garrotxins

Aquest matí a 3/4 de 10, com és habitual, ha començat al Casal Marià d’Olot la Jornada de Delegades i Delegats d’ESO i Postobligatori, amb la conferència inaugural a càrrec de la gestora cultural Tena Busquets i, posteriorment, els tallers a les aules de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut. En aquesta edició, la Jornada de delegats compleix 20 anys. Més de 2.000 delegats i delegades han passat per aquesta activitat al llarg de dues dècades. Promotors i assistents de l’activitat destaquen la seva contribució a l’educació dels delegats.


Més de 160 delegats i delegades d’ESO i Postobligatori començaven avui una Jornada de delegades i delegats d’Olot especial. La trobada, pensada per aportar eines per a la vida als representants de la classe, compleix 20 anys.

Guillem Vila, membre de la Comissió d’Estudiants d’Olot: “Hem estat molts dies treballant en aquesta jornada i la nostra intenció és que tot surti com esperem”.

Joan Gelabert, tècnic de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut: “La jornada va començar amb l’objectiu que des de la Comissió d’alumnes es fes alguna cosa més que no fos la celebració de Sant Tomàs. La comissió de fa 17 anys va fer el canvi del model a un altre en el qual vàrem començar a introduir els tallers formatius. Aquest és el model que hem anat seguint al llarg d’aquests darrers anys”.

La 20a Jornada de delegades i delegats, que és organitzada pels propis estudiants, ha incorporat novetats. Enguany la conferència inaugural l’ha pronunciat una dona, la gestora cultural Tena Busquets, directora del reconegut festival de dansa Sismògraf, qui ha acostat als estudiants eines, frases cèlebres i consells perquè aprenguin de l’experiència.

Laura Bahí, membre de la Comissió d’Estudiants d’Olot: “Mai havia vingut cap dona i vam apostar per la Tena ja que és de la comarca i ha fet moltes coses per a la ciutat”.

Joan Gelabert, tècnic de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut: “Moltes vegades no donem importància a allò que fa la gent que tens més propera. Hem convidat la Tena Busquets, una dona que té una sensibilitat molt alta vers la cultura i els joves, com acostar la cultura als joves”.

Entre l’oferta de tallers, enguany també hi ha hagut novetats.

Guillem Vila, membre de la Comissió d’Estudiants d’Olot: “Aquest any tenim un taller nou que es diu ‘Aprofita les teves capacitats’ i que és per conscienciar la gent que res no és impossible i que tots, treballant i esforçant-nos podem arribar a fer moltes coses”.

Promotors i participants d’aquesta iniciativa que ha arribat als 20 anys d’història n’han destacat la seva contribució a l’educació de les darreres generacions de delegats a la comarca. Més de 2.000 delegats i delegades han passat per aquesta activitat al llarg de dues dècades.

Laura Bahí, membre de la Comissió d’Estudiants d’Olot: “Jo crec que cada any pots treure coses noves, no tant com a delegada sinó com a persones. Pots aprendre per anar per la vida perquè parlar en públic no només serveix per fer feina de delegat, sinó que també serveix per a tota la vida. També aprens capacitats que potser tu sol no series capaç de trobar però amb l’ajuda d’aquesta jornada ets capaç d’aprendre-les”.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Crec que tot això els serveis per a tota la vida perquè, com els deia, sempre és necessari que en qualsevol col·lectiu hi hagi gent que vulgui estar davant, hi hagi gent que estigui disposada a treballar pel col·lectiu. Això és el que fan els delegats, per tant, felicitar a la gent de l’IME i a la gent que fa 20 anys va pensar que això seria una bona iniciativa”.

L’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot valora els beneficis educatius de la jornada, i preveu que la Comissió d’Estudiants d’Olot segueixi organitzant-la molts anys més.