La neu arriba de forma molt feble a la Garrotxa i manté activat el pla NEUCAT

El pla NeuCat està activat a diverses comarques catalanes per risc de neu, entre elles la Garrotxa. De moment, les temperatures baixes i l’entrada de vent han portat una nevada molt discreta a la comarca. Tot i així des de Protecció Civil recomana precaució i que s’utilitzin els contenidors de sal habilitats per a fer front a les gelades.


A primera hora d’aquest matí la neu havia fet acte de presència únicament en alguns punts elevats de la Garrotxa. Les primeres volves s’han pogut veure al cim del Puigsacalm, on encara hi ha restes de la nevada d’aquest cap de setmana.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat de possibles nevades intenses al Pirineu i Prepirineu, per l’arribada d’una massa d’aire fred provinent de l’Atlàntic, que s’ha vist afavorida pel vent. Aquesta pertorbació, que ja afecta diverses comarques, pot enfarinar la Garrotxa de forma testimonial.

Jordi Zapata, Observador Meteorològic: “Normalment la nostra zona no té gaire afectació en aquests casos en quant a la neu, però el vent del sud podria portar més humitat a la situació i pot haver-hi algun episodi de neu a partir dels 400 metres. Per tant Olot estaria dins les possibilitats i bona part de la comarca”

Protecció Civil ha activat el pla NEUCAT i recorda a la població que a Olot hi ha sis contenidors de sal de desgel a disposició davant les gelades.

Segons les previsions meteorològiques, l’episodi de fred s’allargarà durant fins divendres però les possibilitats que nevi a la Garrotxa es concentren sobretot en les properes hores i la matinada de dijous.

 

x