Àmbit Sant Lluc exposa l’obra del pintor olotí Vicenç Solé Jorba destacant els seus tres períodes creatius

Fins el 23 de febrer, es pot veure a l’Àmbit d’Olot una mostra sobre el pintor Vicenç Solé Jorba; es tracta d’un petit repàs a la trajectòria de l’artista, a través de les obres que va deixar com a llegat: Solé Jorba és un dels destacats pintors del paisatgisme olotí.

L’escola paisatgística d’Olot es centra sobretot en l’àmbit rural, però molts dels seus integrants també van plasmar l’àrea urbana. És el cas de Vicenç Solé Jorba, pintor olotí a qui l’associació ‘Àmbit Sant Lluc’ dedica una exposició per repassar la seva trajectòria.

Pilar Ferrés, comissària exposició sobre Vicenç Solé Jorba: “Ell es va iniciar a l’Escola de Belles Arts. La seva formació era de pintor paisatgista dedicat al paisatge olotí, però arribat a un moment surt d’aquest esquema i es descobreix com un nou artista a través dels paisatges urbans”.

Tot i que primer va centrar la seva obra en el paisatgisme garrotxí, després va estar uns anys plasmant la vida d’Olot. La seva trajectòria va ser curta: el van haver d’internar al Montseny per una malaltia, i en aquest moment va retornar a la pintura de natura.

Pilar Ferrés, comissària exposició sobre Vicenç Solé Jorba: “Però ja no és el paisatge d’Olot: és el del Montseny, i expressa tota la gamma de colors que es troba en aquell indret”.

La de Vicenç Solé Jorba és la tercera exposició que organitza Àmbit Sant Lluc a la seva nova sala. Aquestes mostres segueixen la voluntat de l’entitat de redescobrir els artistes que han contribuït a enfortir la cultura a la ciutat.

L’exposició sobre Vicenç Solé Jorba es podrà veure a ‘L’Àmbit’ fins el proper 23 de febrer.

x