El vent bufa amb força a la Garrotxa i complica la mobilitat al Ripollès

Tal com indicaven les previsions, el vent ha bufat amb força a la Garrotxa en les últimes hores, deixant una sensació de fred important. Les ventades més fortes, que han arribat als 93 quilòmetres per hora a Olot i als 100 a l’Alta Garrotxa, aquesta nit passada. No hi ha hagut cap incidència destacada, tret d’una sortida dels Bombers per la caiguda d’una branca a la capital garrotxina. En les properes hores el vent seguirà a la baixa i es concentrarà sobretot a l’Alta Garrotxa, amb ratxes de tramuntana que podrien superar els 70 quilòmetres per hora.

Les ratxes de vent posen la Garrotxa en alerta, però al Ripollès la situació és més complicada per la combinació del vent fort amb la neu caiguda durant les últimes hores. Segons informa el Ripollès Digital, la mobilitat per la comarca veïna és complicada, sobretot al sector de Camprodon. Protecció civil demana extremar les precaucions en activitats a l’aire lliure.

El mal estat de la C-38 entre Molló i Camprodon, amb neu i gel a la calçada, ha provocat problemes a primera hora del matí. L’ajuntament de Molló ha informat que el transport de primària s’ha suspès perquè l’autobús patinava molt a la carretera. La situació ha anat millorant amb el pas de les hores perquè s’ha desactivat el pla d’actuació municipal per a nevades. Com altres municipis del Ripollès, els esforços s’han centrat en netejar carreteres i carrers, i escampar sal per garantir un mínim de mobilitat als veïns. En el cas de la capital, l’ajuntament recorda que hi ha punts de recollida de sal a disposició de la ciutadania després de rebre alguna queixa a través de les xarxes socials. A banda, efectius de la brigada municipal, Protecció Civil i la Policial Local han treballat per deixar la via pública en condicions.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que s’espera una tarda amb vent molt fort, sobretot als cims del Ripollès. Fins ara s’han acumulat uns quaranta centímetres de neu nova a cotes altes. Per exemple, en punts com Vallter 2000, estació que avui no ha pogut obrir al públic per les fortes ratxes. La redistribució pel vent ha generat importants sobreacumulacions de neu. Demà està previst que es reactivi la nevada al vessant nord del Pirineu.

Protecció Civil manté activat en fase d’alerta el Pla VENCAT i ha rebaixa a prealerta el NEUCAT. Demana extremar les precaucions, sobretot si es circula o es realitza una activitat a l’aire lliure, sobretot a muntanya

x