La CUP d’Olot critica la “falta de previsió” de l’administració en alguns temes de ciutat

El regidor de la CUP a l’Ajuntament d’Olot Lluís Riera ha estat el convidat d’aquesta setmana al programa Pentàgon. La Candidatura d’Unitat Popular considera que algunes de les problemàtiques que avui dia hi ha a la ciutat són conseqüència de mala planificació de l’administració.

El nou reial decret del govern espanyol permet a sis agents de la Policia Municipal d’Olot que tenen al voltant de 60 anys acollir-se a la jubilació anticipada. El decret obligarà a l’Ajuntament d’Olot a estar atent per compensar possibles baixes de personal d’una plantilla que ja no compta amb els màxims d’agents permesos. Això, segons el grup municipal de la CUP, és conseqüència d’un dèficit de previsió per part de l’equip de govern.

Lluís Riera, regidor CUP Aj. Olot: “Tu saps la gent quan comença i entra a un lloc quina edat tenen i en quin moment se’ls acaba la seva etapa laboral. I això és una manca de previsió total i absoluta que veiem en el cas de la policia i en el cas de l’Hospital d’Olot. Llavors fer les coses a curt termini, a mig plaç i fent pedassos comporta a que passin coses com aquestes. És un nyap més com tot una sèrie de nyaps com la Plaça del Mig”

La CUP està d’acord que es revisi la mobilitat del sector comprès entre l’Avinguda Reis Catòlics i el carrer Pou del Glaç. En aquest cas, la Candidatura d’Unitat Popular considera que els problemes de mobilitat d’aquest sector són conseqüència de la mala planificació a l’hora de projectar els túnels de Bracons sense les variants d’Olot i la Vall d’en Bas.

Lluís Riera, regidor CUP Aj. Olot: “La ciutat en general té un procés de tensió bastant important i això és derivat de bracons. El fet de contstruïr el túnel de bracons té unes conseqüències que tots els tècnics sabien en el seu moment i que no van ser clars. Una cosa interessant seria fer una prova pilot per veure què suposaria a nivell circulatori i una altra cosa concreta que considerem que és bastant important és el camió de càrrega del Bonpreu i Esclat, que té un pàrquing dins i n’hauria de fer ús”

En matèria de recollida de residus, la CUP considera que qui va tard és el PSC. El grup dels socialistes creu que abans de posar en marxa una prova pilot amb un nou model, cal augmentar el nombre de contenidors de selecció als carrers que no els tenen tots. La CUP creu que ja toca aplicar algun dels dos models plantejats des del Consell Comarcal, el porta a porta o el sistema de contenidors tancats, i que l’augment de les dades de reciclatge es poden assolir a través de campanyes de conscienciació ciutadana.

Lluís Riera, regidor CUP Aj. Olot: “Som el 69% de la població i estem generant el 75% de residus de la comarca. Això és una mala pràxis. Abans de posar més contenidors han de buscar un altre sistema per generar menys residus i això només es pot fer amb polítiques incentivadores”

Deixa un comentari