Les entitats d’Olot esperen que el ple aprovi el pla de subvencions, que enguany requereix sol·licituds electròniques

L’Ajuntament d’Olot va reunir ahir al vespre al Casal Marià els representants de les entitats de la ciutat per informar-los de la nova modalitat de sol·licitud i justificació de subvencions, per tal d’adaptar-la a les exigències de la llei de subvencions, de recent aplicació. La sol·licitud a partir d’aquest any s’haurà de tramitar de manera telemàtica, utilitzant signatures electròniques. Les factures per justificar la subevnció també hauran de ser escanejades i trameses telemàticament.

Pep Berga, regidor de Cultura Aj. Olot: “Posem a disposició de totes les persones de totes les àrees com esports, cultura i benestar social, posem a disposició seva un tècnic que per la primera vegada si tenen algun dubte els pugui ajudar amb la tramitació”

Les entitats d’Olot que anualment reben la subvenció, esperen aquest vespre l’aprovació del pla estratègic al ple municipal, després que en l’anterior sessió el punt quedés rebutjat per la majoria de grups de l’oposició. ERC, el PSC i la CUP van votar-hi en contra, i Olot En Comú es va abstenir, després de demanar esmenes i millores.

Pep Berga, regidor de Cultura Aj. Olot: “En aquest moment no tenim la majoria suficient a l’Ajuntament per garantir que tot el que porten al ple s’aprovi. No deixa de ser un inconvenient perquè ens ha fet retardar la convocatòria un mes d’aquestes sol·licituds que ja es podrien estar demanant en aquest moment. El que diuen els altres grups és que s’aprovi, que ens assentem el temps que faci falta per introduïr millores amb les quals tots hi estem d’acord”

L’Ajuntament d’Olot destina anualment prop d’un milió d’euros a ajudar les 200 entitats a les quals se’ls tramita la subvenció, representants dels àmbits veïnal, social, cooperatiu, juvenil, esportiu o cultural de la ciutat.

x