L’Escola Pia ha començat el Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar d’Activitats Forestals amb 13 alumnes

Darrerament, Escola Pia Catalunya ha apostat per acollir dins la seva oferta els anomenats Programes de Formació i Inserció, cursos teorico-pràctics d’un any de durada destinats a joves de 16 a 21 anys que no han acabat l’ESO, amb l’objectiu de reenganxar-los als estudis o a la vida laboral. L’Escola Pia d’Olot s’ha decidit pel programa d’Activitats Forestals. Ahir va presentar-lo a les instal·lacions del Mas les Mates.


L’Escola Pia d’Olot va presentar ahir als ajuntaments i empreses col·laboradores el resultat de mesos de treball amb el Programa de Formació i Inserció d’Activitats Forestals que van iniciar el passat mes de juny. El curs, d’un any de durada, compta amb 13 alumnes de 16 a 21 anys que no han completat l’ESO. Aquest és el públic objectiu al qual va destinat el programa.

El programa ha començat amb quatre professors, dos del centre i dos externs. A l’espera de comptar amb la subvenció de la Generalitat, per a aquest primer curs l’Escola Pia ha demanat col·laboració a empreses relacionades amb el sector i ajuntaments per poder realitzar les classes pràctiques. Col·laboren amb la iniciativa els consistoris de Santa Pau, Castellfollit de la Roca, Montagut i Oix, Riudaura o Olot, que ha posat a disposició del programa les instal·lacions del Mas les Mates.

El programa ha estat gratuït per als alumnes en la seva primera edició, i així vol l’Escola Pia que continuï en el futur. Les inscripcions per al proper curs tornaran a obrir-se al maig, per a un màxim de 19 alumnes. El centre es mostra obert a ensenyar les instal·lacions i informar del contingut del programa a qualsevol jove que s’hi pugui interessar.