El ple de l’Ajuntament d’Olot aprova per unanimitat la moció en suport al dret a morir dignament

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous també va assistir a la presa de possessió de Susanna Pagès com a regidora d’Esquerra i va aprovar la moció en suport al dret a morir dignament presentada per l’associació gironina del mateix nom.

L’Associació Dret a Morir Dignament de Girona va presentar aquest dijous al ple de l’Ajuntament d’Olot el seu suport per conscienciar sobre el dret a una mort digna, facilitar que els ciutadans registrin el Document de Voluntats Anticipades i que els treballadors i treballadores municipals es formin en aquest àmbit.

Cristina Vallès, coordinadora de l’Associació Dret a Morir Dignament de Girona: “Per a nosaltres són molt importants les declaracions institucionals d’adhesió a la mort digna. Els Ajuntaments són la institució més propera a la ciutadania, els que amb més facilitat poden fer aquest pas de donar informació i ajudar a entendre la mort com a part de la vida i, per tant, ajudar a dignificar-la”.

Els grups municipals van aprovar la moció per unanimitat. El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous va començar amb la presa de possessió del càrrec de regidora de Susanna Pagès i la seva incorporació al grup d’Esquerra Republicana, en substitució de Lluís Juncà.

Susanna Pagès, regidora ERC a l’Ajuntament d’Olot: “Sempre diuen que els joves som el futur, però és que també som el present, i per tant, hem de ser part activa en la presa de decisions. Amb la meva incoroporació també om una dona més al plenari. Cal dir-ho perquè estem lluny de la paritat, tot i que esperem que aquesta tendència es vagi revertint”.

La incorporació de Pagès deixa el grup municipal d’Esquerra amb majoria de representació femenina.

x