Prop de 300 persones participen a les jornades Territori Resilient que tenen lloc a la Garrotxa

La Garrotxa lidera el canvi social, ecològic i econòmic en els municipis rurals. Aquests dies és la seu de les jornades Territori Resilient, organitzades per ADRINOC i la cooperativa Resilience Earth, amb el suport de diversos ens comarcals. S’hi exposen exemples d’èxit de col·laboració entre la ciutadania i l’administració pública. Hi participen unes 300 persones de tot Catalunya.


Les jornades pel foment de territoris resilients han començat aquest dijous al Casal del barri de Sant Miquel d’Olot. La primera sessió ha estat orientada a les entitats i a la ciutadania en general, amb l’objectiu principal d’introduir el concepte de resiliència i donar-los eines per a la transformació de l’actual model de societat des de la base. S’ha fet a partir de les experiències reals de Carcaboso, a Càceres, Jesús, d’Eivissa i Oreindain, de Guipúscoa. Hi han participat unes 120 persones.

Erika Zarate, Resilience Earth: “Venen aquí per conèixer com funcionen aquests processos i com poden fer de palanca perquè aquest canvi sigui més potent i positiu per la comarca”

Aquest espai de trobada, que té lloc a la Garrotxa fins aquest vespre, neix del projecte La Garrotxa Territori Resilient, una prova pilot que forma part del programa internacional Municipalities in Transition.

Juan del Rio, Representant Municipalities in Transition: “El que vol aquest projecte és potenciar la col·laboració entre la ciutadania i l’administració pública, per fomentar el canvi sistèmic. S’està desenvolupant a nivell experimental en sis pilots en cinc països diferents, un d’ells és la Garrotxa”

La iniciativa continua avui amb una jornada tècnica per a treballadors de l’administració pública i organitzacions, al mateix casal de Sant Miquel. A la tarda, Can Trona de la Vall d’en Bas acollirà una sessió per a representants polítics. Es calcula que passaran per les jornades més de 300 persones. La majoria són de la Garrotxa però també n’hi ha de tot Catalunya.

x