La Vall de Bianya presenta a Olot la nova edició de la Fira del Farro, que tindrà lloc els dies 2 i 3 de febrer

La Fira del Farro de la Vall de Bianya, que tindrà lloc els propers 2 i 3 de febrer, es va presentar dissabte a Olot. Enguany es donarà a conèixer el vi El Mallol de Bianya i es duran a terme diverses activitats per a tots els públics.


Dissabte es va presentar a la Plaça Mercat d’Olot la Fira del Farro de la Vall de Bianya. Enguany es celebrarà els propers dies 2 i 3 de febrer on es donarà a conèixer El mallol de Bianya, un vi que s’ha produït al municipi.

Santi Reixach, Alcalde de la Vall de Bianya: “Sempre venim a Olot el cap de setmana abans per convidar tothom que diumenge vingui a la Vall de Bianya. Estaran tots molt ben rebuts. Aquest any tenim com a novetat la presentació del vi de la Vall de Bianya que fem dissabte, durant el sopar-tastet. Fa tres anys que es varen plantar unes vinyes al mas Mallol i aquest any podrem començar a degustar el vi blanc d’aquesta anyada. Ens diuen que és un xarel·lo i bé, l’haurem de tastar dins la fira”.

La presentació va ser a càrrec de la Colla de Geganters de la Vall de Bianya, que van animar els espectadors amb música popular acompanyats del gegant ‘Farrus Tremendus’, originari del municipi. També van convidar als assistents a provar una tassa de farro, producte característic de la Vall.

Dolors Corcó, Presidenta de la Colla Gegantera de la Vall de Bianya: “Avui hem vingut a tocar, però érem poquets, i a dinamitzar, perquè la gent de la comissió i la gent de l’Ajuntament són aquí i ens conviden a tots a prendre una tassa de farro, que és el nostre producte de la vall”.

A la 12a edició de la Fira del Farro s’hi podran trobar parades de productes fets de la farina de blat de moro tradicional del municipi, exhibicions d’antics oficis, una exposició de les eines del camp en miniatura, actuacions de la colla gegantera, tallers de cuina o el tradicional sopar tastet del dissabte al vespre.

x