Les primeres jornades pel foment de territoris resilients finalitzen amb una sessió per a representants polítics

La Garrotxa va acollir dijous i divendres les primeres jornades per al foment de territoris resilients. Organitzades per ADRINOC i Resilience Earth amb el suport de diverses institucions comarcals, han servit per posar les bases cap a un canvi de model més sostenible i col·laboratiu, a nivell tècnic, polític i social.


Divendres al vespre van finalitzar al Centre de Cultura i Natura Can Trona, de la Vall d’en Bas, les primeres jornades per al foment de territoris resilients, organitzades per ADRINOC i la cooperativa Resilience Earth amb el suport de diversos ens comarcals.

Després de la sessió social i la tècnica que van tenir lloc al casal de Sant Miquel, va ser el torn de la jornada política. El debat es va centrar en els objectius de desenvolupament sostenible de la ONU i en el concepte de resiliència als municipis rurals. Van prendre-hi part diversos representants polítics, com els alcaldes i alcaldesses de Viladrau, Celrà, Riudaura, Carcaboso, a la província de Càceres, i Orendain, a Guipúscoa.

Gorka Egia, Alcalde d’Orendain: “Nosotros estamos alineados con la economía del bien común, que consiste en incitar la justícia social, la dignidad humana, la solidaridad, la participación ciudadana y la sostenibilidad.

Jordi Terradas, Gerent ADRINOC: Històricament la Garrotxa ja té un tarannà col·laboratiu i s’ha mantingut amb la gent. És acabar de reforçar tot aquest apartat tan per la part de l’administració pública i la societat civil, perquè quan treballem a l’hora avancem més ràpid.

Amb la participació de prop de 300 persones, aquestes jornades han servit per posar les bases d’aquesta nova metodologia de col·laborativa, en la qual la Garrotxa és pionera. Segons els organitzadors, ben aviat se’n veuran les primeres aplicacions pràctiques, per exemple, amb l’enfocament de l’Observatori Econòmic, Social i Mediambiental de la Garrotxa.

x