Un centenar d’arquers competeixen a l’Indoor 3D d’Argelaguer

Més d’un centenar d’arquers han participat aquest cap de setmana al 7è Indoor 3D de tir amb arc que organitza el club garrotxí Poligaris. David Garcia, campió del món i d’Europa en diverses ocasions, va endur-se la competició en la categoria d’arc nu, i Jordi Soler va fer-ho en la modalitat de més alta precisió.


La película fantàstica Jumanji ha inspirat una prova esportiva que també una part d’èpica. Es tracta de l’Open Indoor 3D de tir amb arc, que ha celebrat la seva setena edició aquest cap de setmana al  pavelló d’Argelaguer.

En aquesta modalitat de tir amb arc importada dels Estats Units, els participants afinen la punteria enmig d’un decorat ple d’animals en tres dimensions. El recorregut constava de 14 punts de tir, dues voltes i un total de 28 dianes.

Jaume Casals, Poligaris Arc Club: “Consisteix amb un open de tir amb arc amb modalitat 3D, que són dianes que simulen animals. És un indoor que ens permet tirar a qualsevol època de l’any, faci fred, calor o plogui ens permet tirar.

Al darrera d’aquesta original competició hi ha el club esportiu de tir amb arc Poligaris, nascut el 2002. Enguany ha comptat amb més d’un centenar de participants en les dues jornades.

Jaume Casals, Poligaris Arc Club: “Fantàstica, la línia de tir d’ahir estava plena, no hi havia espai per ningú més. Avui no hem completat però gairebé, ens quedaven només cinc places”

Pel que fa a la classificació, Jordi Soler va proclamar-se guanyador de la categoria de màxima precisió FU, seguit del garrotxí Jordi Ginestera. En la modalitat d’arc nu el guanyador va ser un arquer expert, David Garcia, que ha estat campió del món i d’Europa en diverses ocasions. Tres garrotxins, Xevi Murcia, Quim Pérez i David Casals, es van classificar en la categoria d’arcs històrics, una de les més complicades del món del tir.