Unes 80 persones de quatre corals garrotxines participen al Canta Gran

Quatre corals garrotxines han interpretat aquest cap de setmana el Canta Gran a la Garrotxa. Enguany la cantata s’ha centrat en la llegenda del Compte Arnau i els textos s’han elaborat a partir dels poemes d’artistes de renom com Jacint Verdaguer. En l’esdeveniment hi vana actuar unes 80 persones de més de 60 anys.


El mite i la llegenda del Compte Arnau centra enguany la cantata del Canta Gran, el projecte de l’Auditori de Barcelona que ha tornat a fer parada a la capital garrotxina amb la participació de diverses corals garrotxines. Enguany han estat quatre grups corals, la Coral del Casal de la Gent Gran, la Coral de l’Antic Hospital Sant Jaume, la Coral Puigsacalm i la Coral Polígala, els que han unit les seves veus per donar vida a aquesta cantata. En total, unes 80 persones de més de 60 anys que van actuar acompanyats per cinc músics i dos solistes.

Esther Forment, tècnica d’arts escèniques d’Olot Cultura: “S’ho han passat molt bé, han aprés molt. Els directors de les corals van a Barcelona a fer una formació i això també augmenta el nivell de les corals perquè aprenen altres maneres de funcionar. Aquest any no era fàcil la cantata, tots els directors ho han dit i els cantaires també, i tot i així han estat en un nivell excel·lent”

L’obra, musicada per Albert Guinovart, que va acompanyar al piano la interpretació, tenia com a fil central la llegenda del Compte Arnau, un cavaller medieval que cerca el plaer en la deshonra de les dones casades i solteres de la seva comarca i acaba condemnat eternament a encarnar una ànima en pena. L’obra a banda de donar a conèixer la figura del compte ho fa donant veu als poetes més destacats que han escrit sobre ell, musicant obres de Jacint Verdaguer, Joan Maragall i Josep Maria de Sagarra.

El Canta Gran és un projecte en que la Garrotxa hi participa cada dos anys. El projecte l’organitzen a Olot el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i l’Institut de Cultura d’Olot i forma part dels recursos educatius d’Olot Cultura.