Les obres del segon dipòsit d’aigua d’Olot avancen a bon ritme i podria estar en funcionament a l’estiu

Aquests dies, com els vàrem anunciar, i com han pogut comprovar aquest dissabte si han circulat per l’Avinguda Sant Jordi d’Olot, s’han estat fent treballs per connectar la xarxa general de subministrament d’aigua al segon dipòsit que s’està construint al barri de Benavent. Des de l’Ajuntament, s’assegura que les obres estan avançades i es treballa amb la previsió de posar-lo en funcionament a l’estiu.

Aquest és l’estat del futur segon dipòsit d’Olot a dia d’avui. Tindrà unes mides de 50 metres de llargada, 20 d’amplada i 7 de fondària, i una capacitat per concentrar 5.000 metres cúbics d’aigua, o el que és el mateix, 5 milions de litres. Amb la construcció del nou dipòsit, Olot doblarà pràcticament la seva capacitat d’emmagatzematge.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Això servirà per abastir tota la ciutat durant 24 hores. Mentre se’n buida un, s’omplirà l’altre, si és que en algun moment això és necessari. Si no, com a vasos comunicants mantindran el mateix nivell. […] I això què vol dir? Doncs que ens fa absolutament autònoms des del punt de vista de necessitats d’aigua. El nostre aqüífer, el de la Vall d’en Bas, ens subministrarà aigua per ser absolutament autònoms i independents”.

La construcció del nou dipòsit era una de les condicions apuntada des de l’Ajuntament per a la darrera concessió del servei de subministrament d’aigua. En un primer moment, es va pensar a construir el nou dipòsit al costat de l’existent, situat Montolivet. Finalment, es va decidir construir en una segona ubicació, una decisió que l’equip de govern considera encertada.

La construcció del nou dipòsit és només la primera fase del projecte. La segona serà la construcció d’un punt de captació independent del que ja hi ha a l’aqüífer de la Vall d’en Bas.

Des de l’Ajuntament d’Olot s’assegura que les obres estan avançades. Aquests dies s’ha connectat amb canonades l’espai on es construeix el dipòsit amb la xarxa general de subministrament d’aigua perquè es pugui començar a omplir-se a l’estiu. Els treballs són complexos i l’equip de govern és partidari de deixar treballar sense pressió. L’obra millorarà el servei de subministrament d’aigua de la ciutat però no té caràcter d’urgència.

x