Roger Casalprim substitueix com a president de Marboleny Jordi Fosas, que continuarà dirigint el festival Ésdansa

L’Assemblea extraordinària de socis de Marboleny ha escollit una nova junta, encapçalada per Roger Casalprim, que substitueix Jordi Fosas com a president de l’entitat. Fosas continuarà assumint la direcció del festival Ésdansa, en una lògica de transició suau cap a una nova etapa del cercle de cultura de les Preses, que actualment compta amb 150 socis i 140 balladors, a més dels col·laboradors.


Són temps de canvi al Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de les Preses. La junta encapçalada per Jordi Fosas deixa pas a una nova generació de gestors, després de 23 anys al capdavant de l’entitat, més de dues dècades en què s’ha aconseguit fer créixer el número de socis de manera constant, així com el valor social per als nens i joves participants i per al municipi, i es va poder obrir el nou espai de dansa d’arrel tradicional, inaugurat el 2006.

Al capdavant de l’entitat queda una nova junta formada per persones que tenen entre 18 i 30 anys, entre ells, el nou president, Roger Casalprim, soci des del 2008. Constitueixen l’única junta que va prendre el repte de presentar-se a les darreres eleccions. Junts volen seguir fent créixer i evolucionar el centre de cultura, aportant-hi noves idees.

Roger Casalprim s’ha estat preparant per al nou càrrec i en els darrers tres anys s’ha implicat altament en la gestió de l’esbart. Els responsables de l’entitat volen efectuar una transició suau i ferma cap a la nova etapa, i és per això que s’ha decidit que Jordi Fosas segueixi assumint de manera temporal la direcció del Festival de la dansa d’arrel tradicional Ésdansa, estendard de la programació anual del centre.

La nova junta de Marboleny assumeix la gestió del centre amb el mateix objectiu principal, el de treballar, estimar i tenir cura de la cultura popular que es troba a la dansa d’arrel tradicional.

x