L’Escola Pia d’Olot celebra el dia de la no violència i la pau amb un lipdub

El dia 30 de gener és sinònim del dia de la no violència i la pau, i moltes escoles garrotxines ho han celebrat aquest dimecres. A l’Escola Pia d’Olot s’hi ha gravat un Lipdup i s’han introduït missatges i desitjos de tota mena en una “càpsula del temps” que romandrà tancada en una carpeta a la mediateca del centre fins d’aquí a cinc anys, quan s’obrirà i es reflexionarà sobre la realitat d’aquell moment.


El dia 30 de gener, coincidint amb la mort de Gandhi, es celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, i com cada any, nombrosos centres escolars garrotxins ho han celebrat per posar en relleu la importància dels drets humans i el no a la guerra, malgrat molt habitualment costi de veure aquests dos conceptes en el món on vivim.

A l’Escola Pia d’Olot ho han celebrat aquest matí amb una activitat que portava per nom “la càpsula del temps” i que han preparat conjuntament els delegats i delegades de les dinou escoles pies participants.

 Rafel Tresserres, coordinador de pastoral Escola Pia d’Olot:”La idea és preguntar als alumnes com s’imaginen el món d’aquí a cinc anys, per quins drets humans creuen que haurem de lluitar, i després ho guardarem en un document, en una cartolina i una carpeta i d’aquí a cinc any ho obrirem i ho revisarem.”

Missatges de tota mena i per a tots els gustos, fets per les diferents tribus del centre; alguns fins i tot molt tecnològics.

 Ian Espunya i Àstrid Reixach, alumnes Escola Pia:”Esperem que hi hagi pau, més amistat i que ens respectem. I que sigui més de robòtica, perquè així com que ara ja som molt intel·ligents, d’aquí a cinc anys ho serem més.”

Una de les parts del dia de la pau a aquesta escola olotina ha estat la gravació d’un Lipdub amb tots els alumnes de l’escola, des de P-3 fins als alumnes de Formació professional.

 Jordi Colobrans, mestre i membre de l’equip pastoral Escola Pia.”Un lipdub que representa el creixement d’una nena, des que és petita fins que es fa gran, durant l’escola, i que es va trobant amb situacions, i per demostrar que l’amistat és el punt de paller. I cada curs representa una escena d’aquestes etapes vitals.

La jornada de la pau a l’Escola Pia ha acabat, com no podia ser d’una altra manera, amb tots els alumnes al pati de l’escola desant els seus desitjos a la càpsula del temps, la qual romandrà desada a la mediateca del mateix centre i d’aquí cinc anys s’obrirà per veure si els desitjos s’han fet realitat.

x