El Racó de la Pasta elabora pasta fresca artesanal a la Plaça Mercat d’Olot

Un dels únics establiments de la Garrotxa on es pot comprar pasta fresca feta artesanalment es troba a la plaça Mercat d’Olot. Es diu El Racó de la Pasta i hi venen un ampli assortit de pasta i salses per a combinar al gust del consumidor. Cada setmana també elaboren croquetes, canalons, pizzes i focaccias.


Fa més de deu anys que en Josep Maria Vilarrasa té parada a la plaça Mercat d’Olot. De forma autodidacta, va aprendre a elaborar pasta fresca, una aposta que atrau a tot tipus de públic, per la seva qualitat i varietat.

Josep Maria Vilarrasa: Cada dia comencem molt aviat com molts dels companys de la Plaça Mercat. Amb producte de qualitat i ou pasteuritzat elaborem tota la pasta. Comencem a fer salses, croquetes, pizzes…. cada dia intentem especialitzar-nos en una cosa.

Des d’El Racó de la Pasta elaboren diàriament diferents classes d’espaguetti, tagliatelle o raviolli farcits, que poden combinar-se amb tot tipus de salses amb base de pesto, formatge o tomàquet. El client no només pot comprar-ne per consumir-la a casa sinó que també pot dinar al mateix local.

Josep Maria Vilarrasa, El Racó de la Pasta :Donem opció de la una fins les quatre que la gent que vulgui esculli una pasta de les que hem fet durant el dia, amb una mica de formatge i els hi preparem el menú acompanyat d’alguna croqueta o beguda.

Segons el dia de la setmana, s’hi poden trobar altres especialitats d’elaboració pròpia, com ara croquetes, pizza o pastes amb farines especials.

Josep Maria Vilarrasa, El Racó de la Pasta: El dimecres fem pastes d’espelta o kamut, el dijous els canelons i el divendres pizza o bé focaccia, són dos elaborats que precuinem perquè tothom a casa s’ho pugui acabar de coure.

Així, els amants de la gastronomia italiana tenen el seu racó a la plaça Mercat d’Olot, on gaudir d’un producte fresc, tendre i fet amb ingredients de primera qualitat.