La consulta sobre la reforma del centre cívic de Riudaura es farà del 25 de febrer al 3 de març

La consulta popular sobre el futur del centre cívic de Riudaura ja té data. Es farà del 25 de febrer al 3 de març per via telemàtica i aquest darrer dia també es podrà votar de forma presencial a l’Ajuntament. Tot i que no és vinculant, l’Ajuntament espera que el resultat ajudi al proper equip de govern a tirar endavant la reforma.

Els veïns de Riudaura tindran una setmana per votar si donen suport o no al projecte de reforma del centre cívic de Riudaura per tal que torni a estar operatiu. L’Ajuntament ha treballat amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa en l’organització d’una consulta popular no vinculant que havia de celebrar-se abans d’acabar l’any, però que finalment es farà el mes que ve.

David Jané, Alcalde de Riudaura: La consulta serà entre el diumenge 24 de febrer i diumenge següent que és el 3 de març. Aquell dia es podrà votar de manera presencial en horari d’atenció al ciutadà i la resta del temps a través d’Internet.

El resultat de la votació no serà vinculant, però l’Ajuntament espera que sigui determinant en les decisions del proper equip de govern.

David Jané, Alcalde de Riudaura: Si el resultat és favorable, tenint en compte que hi ha un projecte redactat, un finançament compromès i que hi hauria un suport popular, el més normal és que s’executi. Si el resultat és en contra el següent equip de govern haurà de plantejar una alternativa.

Les obres de remodelació, valorades en 600.000 euros, preveuen millores estructurals i de funcionalitat per adaptar l’equipament a la normativa actual i a les necessitats del municipi.

David Jané, Alcalde de Riudaura: “Hem intentat maximitzar el resultat i l’optimització de l’espai vetllant per la funcionalitat i la normativa i respectant l’element icònic que suposa a nivell d’arquitectura d’aquest espai i minimitzar l’impacte que té a nivell del pressupost municipal, és a dir, que no suposi cap sacrifici pels veïns rehabilitar el centre cívic”

De fet, el finançament de les obres ja està gairebé resolt, a l’espera de concretar de quina manera hi col•laborarà la Generalitat. RCR Arquitectes, que va dissenyar l’edifici, es farà càrrec d’una quarta part de la reforma, la Diputació i l’ajuntament cent-cinquanta mil més.

Dissenyat per RCR Arquitectes, el Centre Cívic de Riudaura es va inaugurar el 1999 i es va tancar el 2003. Durant més de quinze anys ha estat pràcticament en desús.