Olot en Comú considera que la mobilitat és un “punt negre” de l’actual equip de govern

El regidor d’Olot en Comú, Xavier García, ha estat el convidat d’aquesta setmana a Pentàgon. El grup, a l’oposició, s’ha caracteritzat en aquest mandat per proposar millores de mobilitat que l’equip de govern no ha considerat. Per a Garcia, aquest és un punt negre en la gestió del govern municipal.


Tot i els esforços d’Olot en Comú perquè representants polítics i veïns tornin a reunir-se sobre la mobilitat al sector entre l’Avinguda Reis Catòlics i el Pou del Glaç, el seu regidor, Xavier García, creu que difícilment es promouran canvis fins passades les eleccions municipals, i que serà el proper equip de govern qui haurà de fer-hi front. García lamenta que l’actual govern municipal no hagi aplicat els canvis marcats per l’estudi que va encarregar i que es van provar alguns dies, amb informes favorables dels serveis tècnics de l’Ajuntament. Olot En comú creu que la inacció és conseqüència de l’oposició d’alguns veïns.

El grup municipal a l’oposició també denuncia que des de l’Ajuntament no s’hagi actualitzat el pla de mobilitat, afegint-hi mesures per als polígons industrials com s’estipula per a municipis amb una població equivalent.

Per a Olot en comú, les millores en matèria de mobilitat han de ser unes de les prioritats. Darrerament ha demanat que s’arreglin els sots al vial Sant Jordi. L’equip de govern li ha respost que espera la resposta de la Generalitat, que col·laborarà amb la reparació. Garcia tem que el govern municipal la promogui a final del mandat per treure rèdits electorals. Sobre el reial decret que marca el dret a la jubilació anticipada d’alguns policies municipals, Garcia no hi veu un problema de previsió i creu que les places es podran cobrir amb normalitat. Sobre la proposta de les entitats taurines per tornar a torejar a la plaça de braus, creu que darrere s’hi amaga un interès electoralista de Ciudans, de qui creu que farà llista a les properes municipals. Olot en comú aposta perquè s’abordi l’adequació pertinent perquè la plaça aculli activitats culturals tot l’any. Considera que fer-ne poques a l’any suposa un malbaratament dels recursos.

x