El Consell dels Infants d’Olot estudiarà com millorar els jardins de la Torre Malagrida i farà propostes de salut al ple

El Consell dels Infants d’Olot ja torna a estar en marxa. Aquest any el tema central de les propostes dels nens i nenes serà la salut. A més, han rebut un altre encàrrec de l’alcalde: pensar com es poden millorar els jardins de l’alberg Torre Malagrida.


La salut és el tema escollit pels nens i nenes en la quarta edició del Consell dels Infants d’Olot. En formen part  380 alumnes de 5è de primària de les escoles de la ciutat, que durant el segon trimestre del curs treballen en una sèrie de propostes per a millorar la ciutat.

Pep Berga, Regidor Educació Ajuntament d’Olot: És el quart any que ho fem, el primer el vam dedicar al medi ambient, el segon a la ciutat com a espai públic, el passat de lleure i aquest any han escollit parlar de salut, sobretot a la prevenció i a aquells aspectes de la vida que poden millorar la salut de les persones.

Aquest dimecres a la tarda els representants del Consell dels Infants es van reunir a l’Alberg Torre Malagrida. Allà van rebre la visita de l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que va fer-los un altre encàrrec.

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: Els hi demanem que ens diguin com veuen els jardins de la Torre Malagrida, què podem fer-hi perquè siguin atractius i que la gent vulgui venir-hi.

Per poder complir amb aquesta petició, els infants comptaran amb el suport dels tècnics del Consorci SIGMA i els jardiners de La Fageda.

David Soler, La Fageda: El que farem amb els nens és conèixer la història de Manuel Malagrida i la seva visió d’Olot Ciudad Jardín. Un preàmbul a la sortida que farem en aquests fantàstics jardins que encara tenen un punt de millora. Els nens hauran de fer servir les fitxes tècniques per conèixer el tipus d’arbrat, de vegetació i oferir les propostes.

El 25 d’abril es celebrarà el Ple Extraordinari del Consell dels Infants, on els representants d’aquest òrgan de participació traslladaran les seves propostes als polítics olotins.

Deixa un comentari