Els estudiants garrotxins celebren aquest divendres Sant Tomàs d’Aquino amb correfoc i música

Per aquestes dates arriba la tradicional  festa dels estudiants, coincidint ¡amb Sant Tomàs d’Aquino. Aquest divendres els joves de la ciutat podran gaudir d’una jornada festiva que s’iniciarà a les deu del vespre amb un correfoc i que finalitzarà amb música a la plaça major fins a la una d ela matinada.


Tomàs d’Aquino va ser un teòleg i filòsof italià, considerat un els referents en la història de l’ensenyança, en el seu cas i per la seva època, el segle XIII, l’ensenyança de l’escolàstica. És per això, que els estudiants tenen el seu propi dia, la festa dels estudiants, i Olot és una de les poques ciutats que mantenen aquesta tradició.

Per aquest any hi ha programada una nit festiva a la ciutat, organitzada pels membres de la comissió de joves, i  que començarà a les deu del vespre del dia 1 de febrer amb un correfoc que s’iniciarà a la plaça de braus i que finalitzarà a la plaça Major, on s’hi ubicarà un espai musical i servei de bar.

Sabina Güell, membre de la Comissió d’alumnes:”Després a les onze començarà Jumpack, que durarà fins a la una de la matinada. i des de les deu fins a la una hi haurà servei de bar, i que portem la mateixa comissió d’alumnes.”

Així doncs, la plaça Major esdevindrà el centre neuràlgic d’una jornada que els estudiants de la comarca esperen amb ganes any rere any.

x