La Volta a Catalunya 2019 passarà dues vegades per la Garrotxa

La Volta a Catalunya passarà dues vegades per la Garrotxa aquest 2019. Ahir es va presentar el seu recorregut: la prova es disputarà del 25 al 31 de març, i creuarà la comarca en el transcurs de dues etapes de muntanya.

És una de les proves ciclistes per etapes més antigues del món, després del Tour de França, la Volta a Bèlgica i el Giro d’Itàlia: és la Volta a Catalunya, i que un any més torna a passar per la Garrotxa. Enguany, la comarca no gaudirà de cap sortida o meta d’etapa, però circularà per les nostres carreteres en dues jornades. Seran les etapes 3 i 4, corresponents als dimecres 27 i dijous 28 de març, les dues de muntanya previstes en la Volta. La primera d’elles arrencarà de Sant Feliu de Guíxols i finalitzarà a Vallter 2000, en un recorregut de 179 quilòmetres: arribarà a la Garrotxa per Mieres, per creuar després Santa Pau, Olot, Begudà, Castellfollit de la Roca i Oix, en direcció a Beget. El dia següent, l’etapa surt des de Llanars i va a trobar la meta a La Molina, després de 150 quilòmetres. Just després de la sortida, està previst que arribi de nou a la comarca per Capsacosta, creuant la Vall de Bianya. Passarà per la Canya i Olot, disposada a pujar el coll de Coubet en direcció a Ripoll. La Volta es disputarà del 25 al 31 de març, i comptarà amb la presència dels equips de la UCI WorldTeam, la màxima categoria del ciclisme, com el Bora, el Movistar, el Trek o l’Sky, entre altres. L’any passat, la victòria va ser per Alejandro Valverde, del Movistar espanyol, que tornarà a competir la prova juntament amb ciclistes de renom com Enric Mas, Romain Bardet, Marc Soler, Simon Yates, Fabio Aru, Thomas de Gendt o Dan Martin.

x