L’artista Dolors Puigdemont transporta per primera vegada l’energia de la seva obra a Olot

Des d’aquest dissabte i fins el 19 de maig el Museu de la Garrotxa acull una mostra artística de Dolors Puigdemont, artista d’Amer molt vinculada amb la comarca. La creadora ha portat fins a Olot cinc peces de grans dimensions en moviment, i que acaben elaborant un delicat joc de llums i ombres.

Tot contemplant la Vall d’en Bas, l‘artista Dolors Puigdemont va tenir la idea de crear figures fets de malla metàl·lica de grans dimensions. Són les obres que ocuparan fins el proper 19 de maig la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa, a l’Hospici, a l’exposició ‘Cossos. Rodant i penjant d’un fil entre el Puigsacalm i el Puig Rodó’. La creadora d’Amer, amb passat a la Vall d’en Bas, pretén transportar l’energia que mou el món i tot ésser viu a través d’aquestes figures.

Dolors Puigdemont, artista: “Ho volia fer al meu tamany: com es movia el meu cos amb aquell entorn i com reflectiria la pau que jo estava sentint en aquell instant.”

Les figures es mouen de forma hipnòtica, mitjançant un motor. La il·luminació acurada projecta ombres a l’espai, combinant la geometria i l’energia. L’exposició compta amb elements visuals i olfactius, que poden fer que visitar la mostra sigui una experiència única.

Montse Mallol, directora Museu de la Garrotxa “És un espai ideal per a calmar l’ànima contemplant la mostra, perquè tot acompanya a gaudir d’una experiència única i intransferible.”

És la primera vegada que Dolors Puigdemont exposa a Olot, després d’una llarga trajectòria internacional que l’han portat a la New Art de Barcelona, la Fira Arco de Madrid o al Mercat d’Art de Dresde i el Museu d’Art de Colònia, Alemanya.

 

Deixa un comentari