RCR Arquitectes espera obtenir el suport dels veïns per reformar el centre cívic de Riudaura

RCR parla a Olot Televisió sobre la reforma del centre cívic de Riudaura. Un dels membres del prestigiós equip d’arquitectes, Rafel Aranda, ha explicat a Olot Televisió que estan il·lusionats en aquesta nova etapa per reobrir l’edifici i ha parlat dels motius que han portat a la situació actual.


El despatx d’arquitectes guanyador del Premi Pritzker 2017 ha parlat a Olot Televisió d’un dels seus projectes més controvertits, el centre cívic de Riudaura. Va inaugurar-se el 1999 però el 2003 l’ajuntament va decidir tancar-lo, una situació que s’ha allargat gairebé dues dècades. Fins ara, que l’actual equip de govern ha posat sobre la taula un projecte de rehabilitació, en el qual el despatx olotí ha col·laborat gratuïtament.

Rafel Aranda, un dels membres d’RCR, ha donat la seva versió sobre els motius que han portat a la situació actual.

Rafel Aranda, membre RCR Arquitectes: “Es finalitza l’edifici, està un any en funcionament i canvia el govern al poble. En aquells moments no hi va haver interès per tirar endavant l’edifici i es van aprofitar les mancances i les petites coses que van sorgir en aquell moment per tancar-lo. D’aquesta manera portem vint anys”

Asseguren que des de 2015, moment en què torna a canviar l’equip de govern, han treballat conjuntament amb les diferents institucions perquè l’edifici es pugui reobrir. A més, es faran càrrec d’una quarta part del cost de les obres, valorades en 600.000 euros.

Rafel Aranda membre RCR Arquitectes : Nosaltres vam ser els primers que vam trucar i ens vam posar a disposició d’ells per intentar plegats fer un projecte d’adequació i de reforma, que d’alguna manera pogués recuperar aquest edifici que ha estat malauradament tancat.

 Aranda afirma que el despatx olotí té ganes d’iniciar aquesta nova etapa amb el suport dels riudarencs.

Rafel Aranda, membre RCR Arquitectes: Estem molt il·lusionats en aquest procés que ara s’obre, d’explicar el projecte a tot el poble. I tenir el suport perquè poguem veure aquest somni de moltes persones com una realitat,  poder dir allò de què mai és tard.

El 17 de febrer se celebrarà una reunió oberta per explicar les claus del projecte als veïns de Riudaura. Del 25 del mateix mes fins al 3 de març,  votaran si validen o no la proposta d’RCR, en una consulta popular.

x