Turisme Garrotxa es proposa enfortir la comarca com a destí turístic sostenible i inclusiu

Aquest any Turisme Garrotxa es fixa emprendre noves accions enfocades a enfortir la comarca com a destinació de turisme sostenible per a tothom. Ho ha explicat el president de l’associació, Eduard Llorà, en roda de premsa.


Enfortir la comarca com a destinació inclusiva i de turisme sostenible. Aquest és uns dels objectius que Turisme Garrotxa s’ha fixat per al 2019. Per aconseguir-ho, l’ens es planteja mesures com oferir assessorament als municipis per fer inversions en l’àmbit turístic que tinguin en compte l’accessibilitat.

Eduard Llorà, president Turisme Garrotxa: “Hem de mirar que tothom que pugui tenir diversitat funcional trobi un espai per poder visitar i que trobi una guia de propostes, un catàleg prou ampli per poder visitar casa nostra i que ningú a priori vegi limitada la seva possible arribada a la Garrotxa perquè no troba una proposta adaptada a les seves necessitats. […] Hem de pensar que tots al llarg de la nostra vida tenim dificultats en un moment determinat per accedir en un espai. Per exemple, una família que té un nadó, necessita unes adaptacions en els espais per poder visitar-los. Abans que arribin a aquest espai, hem de ser capaços d’informar a les famílies si se’l trobaran adequat per fer la visita”.

 

Aquest 2019, Turisme Garrotxa també vol emprendre accions de promoció i comunicació que destaquin paisatges inspiradors. També accions d’internacionalització, creant productes especialitzats en natura, com el senderisme o el cicloturisme, en gastronomia, esdeveniments o reunions de petit format. Aquestes propostes es recolliran al catàleg d’Experiències Garrotxa. Finalment, l’organisme també vol portar a terme accions de responsabilitat social corporativa, continuant amb els processos d’acreditació d’empreses turístiques amb la Carta Europea de Turisme Sostenible.