El Pla Especial de l’Alta Garrotxa es validarà en les properes setmanes i podria aprovar-se inicialment aquest mes de febrer

L’Alta Garrotxa està més a prop de tenir el seu Pla Especial. Segons va anunciar ahir el President del Consell Comarcal, Joan Espona, aquest dilluns es farà l’última reunió tècnica del pla i el Consorci de l’Alta Garrotxa el validarà la setmana del 18 de febrer. Un cop fets aquests passos es podrà enviar a la Generalitat perquè l’aprovi inicialment.


Després de molts anys de reclamacions, l’aprovació inicial del Pla Especial de l’Alta Garrotxa podria fer-se efectiva aquest mateix mes de febrer. Així ho va anunciar ahir al vespre en sessió plenària el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona. Segons el calendari previst, queden pocs passos perquè el Parlament en faci l’aprovació inicial.

Joan Espona, President del Consell Comarcal de la Garrotxa: “Ens havien assegurat que seria abans de final d’any, però en tot cas el document queda tancat a nivell tècnic el dilluns que ve, la setmana del 18 el validarà el plenari del Consorci de l’Alta Garrotxa i a partir d’aquí el govern l’aprovarà inicialment”

Fa més d’una dècada que la comarca espera el Pla Especial d’aquest Espai Natural Protegit. Es va començar a redactar el 2008 i s’ha trobat amb tota mena d’entrebancs a causa de la crisi. L’objectiu del document és disposar d’un marc normatiu per protegir la zona, inclosa en el Pla d’Espais d’Interès Natural des de 1992 i regular les activitats que s’hi poden desenvolupar.

Al ple d’ahir, el Consell Comarcal també va aprovar la liquidació del contracte de recollida de deixalles amb l’empresa Tractaments Vila, després que aquesta impugnés l’adjudicació a Anfruns Garriga. D’acord amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia, que ha donat la raó al Consell Comarcal, la gestió del servei torna a estar en mans de la que va guanyar el concurs inicialment.