El PSC denuncia que ni l’Ajuntament d’Olot ni el Consell pressionen perquè es millori l’aparcament de l’estació de Torelló

Fa tres anys, tots els partits representats al Consell Comarcal de la Garrotxa van donar suport al document presentat pels Amics del Tren de la línia ‘Tour de Carol’, on s’hi proposaven millores a la línia fèrria que passa per l’estació de Torelló, la més pròxima des d’Olot i part de la Garrotxa. El PSC denuncia que, tres anys després, cap institució compromesa amb les millores ha fet passos efectius en aquest sentit.


El grup del PSC d’Olot denuncia que cap administració local hagi pressionat per desencallar les millores d’accessos i aparcaments que necessita l’estació de tren de Torelló, una de les més properes a la Garrotxa i que, segons explica el partit, són exigides per bona part dels veïns de la comarca. El PSC recorda que el document elaborat pels Amics del Tren de la línia ‘Tour de Carol’ per millorar la línia ferroviària que passa per l’estació, pertanyent a Adif, va comptar amb el suport dels partits representats al Consell Comarcal i de l’alcalde de Torelló, que es va comprometre a millorar els accessos, la senyalització i els aparcaments de l’estació. El portaveu del grup, Josep Guix, ho ha recordat darrerament tant l’equip de govern d’Olot com el del Consell per no haver pressionat per aquesta qüestió ni al consistori de Torelló, ni a Adif ni a Carreteres. En critica la poca capacitat per solucionar problemes que romanen des de fa anys a la Garrotxa.

Josep Guix, portaveu PSC Aj. Olot: “No s’ha fet res. L’estació estpa com està, els aparcaments són mínims, estan davant de l’estació, de vegades que hi vas allà no hi caps i no hi ha senyalització, els accessos tampoc no estan en condicions, etc. […] I també ens queixem de les autoritats locals, l’alcalde d’Olot i el president del Consell Comarcal, que tampoc no han insistit en aquestes demandes que són tan importants per als garrotxins”

Joan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: “Li vaig dir i és el mateix que li repeteixo: sí que n’hem parlat algunes vegades, però en tot cas està d’aquesta manera”.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Havíem parlat fins i tot amb en Pere Macias sobre la necessitat de fer una moció entre tots per a l’estació de Torelló, el que passa és que té una urgència relativa perquè de moment estan discutint si desdoblaran algunes línies”.

El PSC recorda altres millores infraestructurals per a la comunicació terrestre dels garrotxins que encara estan pendents de solució i per a les quals encara no hi ha de moment resposta, com la reforma de la carretera entre Besalú i Serinyà i la variant de la Vall d’en Bas i les Preses.

Deixa un comentari