Prop de 200 persones es congreguen davant l’Ajuntament d’Olot per condemnar el judici del procés

Amb motiu del trasllat dels líders independentistes presos preventivament a Madrid per assistir al judici del procés, que començarà el proper 12 de febrer, divendres centenars de catalans van concentrar-se davant els ajuntaments de les capitals de comarca per rebutjar el processament. Per convocar la concentració a Olot, l’ANC i Òmnium van escollir 2/4 de 8 del vespre, l’hora en què cada dilluns s’esdevé l’acte de protesta setmanal contra l’empresonament preventiu, des de fa ja 63 setmanes. 

Josep Ferrés, coordinador ANC Olot: “Demanem que [el judici] s’internacionalitzi, que la Unió Europea alci la veu en contra d’aquest judici que va contra el dret de l’autodeterminació, que no és un crim”.

Nuri Batallé, presidenta d’Òmnium Garrotxa: “Denunciem aquest judici tan injust que dindrà. Properament seguiran les concentracions dels dilluns. A més a més, sembla que amitjans de febrer s’està plantejant una gran concentració a Barcelona i possiblement al març es vagi cap a Madrid. A part d’aquestes [accions] donem suport a totes les que vagin sortint el dia a dia i cada vegada que hi hagi alguna cosa”.

Prop de 200 persones, segons l’organització, van reunir-se novament davant l’edifici consistorial, sota una pancarta amb el lema en anglès ‘Self-determination is a right, no a crime’ (L’autodeterminació és un dret, no un crim), penjada al balcó. Entre els assistents, s’hi trobava el primer tinent alcalde, Pep Berga, en representació de l’equip de govern de la ciutat, així com altres regidors.

Pep Berga, primer tinent d’alcalde d’Olot: “Hem d’anar decidint en cada moment quina resosta ciutadana donem i quina resposta institucional com a ajuntament. L’alcalde d’Olot és el vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, està en contacte permanent amb aquesta xarxa de municipis compromesos amb el que està passant en el país.

El programa de l’acte va ser també molt similar al de les concentracions del dilluns. Primerament, els representants de les seccions locals de l’ANC i Òmnium van llegir el manifest preparat per la primera de les entitats. Seguidament, un dels integrants del col·lectiu Músics per la Llibertat, va interpretar algunes cançons, entre elles, ‘Què volen aquesta gent?’, composta per Maria del Mar Bonet. L’acte va finalitzar amb un minut de silenci. Tant Òmnium com l’ANC van afirmar que seguiran especialment amatents al curs dels esdeveniments a partir d’ara.