Besalú commemora les víctimes de l’Holocaust amb visites guiades al Micvé

Besalú va organitzar del 27 de gener a l’1 de febrer diversos actes de commemoració en memòria de les víctimes de l’holocaust i la prevenció dels crims contra la humanitat. Durant aquests dies es van dur a terme visites guiades al Micvé i, com a clausura de la jornada, el divendres 1 de febrer es va procedir a una lectura dins la sinagoga i a l’encesa d’espelmes.

Maria Fauró, Tècnic de l’Ajuntament de Besalú: “Cada gener des de 2005 sorgeix aquest proposta de fer un acte de commemoració per les víctimes de l’holocaust i d’altres crims soferts per la humanitat. Nacions Unides fa aquest acte des de 2005 i Besalú és precisament aquest l’any que entra a la xarxa de calls jueus d’Espanya i a partir d’aquell moment cada any ens reunim, sigui el mateix dia 27 de gener o un dia proper al 27. Ens reunim aquí una colla de gent d’alguna manera per donar veu o record a aquests col·lectius que pateixen i que encara ara actualment alguns d’ells són perseguits o han estat perseguits”

Enguany l’acte es va centrar en les víctimes catalanes de l’holocaust i els textos que es van llegir formaven part d’una recopilació dels testimonis d’aquells qui van patir el gran crim de la humanitat.

Maria Fauró, Tècnic de l’Ajuntament de Besalú: “Fem unes lectures, aquest any justament sobre l’holocaust que van patir les víctimes catalanes explicades per Neus Català i després encenem les espelmes per cada un d’aquests col·lectius i deixem aquestes meravelles d’espelmes dins el Micvé”

Ja fa 14 anys que Besalú dona suport al Dia Internacional de la Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust que va implementar les Nacions Unides l’any 2005. Des de llavors al voltant d’una vintena de persones es reuneixen i duen a terme diversos actes per recordar a tots aquells que van patir l’holocaust.