El Club Bàsquet Garrotxa Santjoanenc i el Club Tennis Taula Olot, triomfadors del cap de setmana esportiu

Pel que fa a la resta de l’actualitat esportiva del cap de setmana, destaca la victòria del Club Bàsquet Garrotxa Santjoanenc contra el líder Bescanó, invicte abans de l’enfrontament. Per la seva banda, el Tennis Taula Olot de Divisió d’Honor té la permanència pràcticament assegurada.


El Club Bàsquet Garrotxa Santjoanenc és el primer equip de la Tercera Catalana capaç de guanyar al líder Bescanó: han hagut de passar 14 jornades perquè els gironins tastessin una derrota. El Santjoanenc de Xevi Corcoy i Òscar Sánchez va disputar un partit intens i emocionant, que no es va resoldre fins els darrers instants, on els locals van remuntar el matx a l’últim minut gràcies al seu encert. Al final, el 68 a 66 final permet als garrotxins mantenir la segona posició i escurçar distàncies amb el Bescanó. A la mateixa categoria, però, els altres equips comarcals van perdre: l’Olot va caure contra el Quart per 74 a 75 i la Vall d’en Bas segueix immers en una mala ratxa, sumant la quarta derrota consecutiva a la pista del Salt per 67 a 51. En futbol, mala jornada pels garrotxins de 2a catalana: el Bosc de Tosca va perdre per primer cop a la temporada com a local, contra el Can Gibert per 1 a 2, amb un darrer gol molt protestat per una probable falta al porter local. El Santa Pau va desaprofitar la seva visita al Base Roses al caure per 5 a 2, trencant una ratxa de sis partits sense perdre. I el Besalú va ser golejat per 7 a 0 al camp del Guíxols. El Sant Jaume, en canvi, va guanyar per 1 a 2 contra l’Abadessenc, i s’apropa cada cop més a la permanència. En hoquei, l’Olot no troba el camí de la victòria, tot i el seu bon joc: encara no sap el que és guanyar el 2019, i en el seu últim desplaçament els de Miqui Ràfols van perdre per 5 a 3 a la pista del Sant Just. On també es va viure un partit intens, però amb millor resultat pels interessos comarcals, va ser al Pavelló Municipal d’Esports: a la Divisió d’Honor, el Club Tennis Taula Olot Gabinet Permar es va imposar al Borges per 4 a 3 en un enfrontament que es va haver de decidir als dobles. Combinat amb la derrota del Torrelavega, cap dels tres equips de baix podria superar els olotins, i per tant s’han assegurat pràcticament la permanència. D’altra banda, al mateix Pavelló s’hi ha disputat durant el cap de setmana la primera fase de base i edat escolar de gimnàstica artística femenina, amb la participació de prop d’un miler d’esportistes d’arreu de Catalunya.