L’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa obrirà aviat vuit boxos més per a tractaments oncològics

Avui, 4 de febrer, es commemora el Dia Mundial Contra el Càncer. A la comarca cada cop són més els pacients que demanen poder fer els tractaments oncològics a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Per això aquest mateix any es podrien obrir vuit boxos nous al sector d’hospital de dia.


En boxos individualitzats com aquest realitzen els tractaments oncològics de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa, quatre dies a la setmana. N’hi ha una vintena, i estan situats a la zona d’hospital de dia del centre. El canvi a les noves instal·lacions el 2014 ha permès ampliar aquest tipus d’assistència, de manera que cada cop són més els malalts de càncer que poden tractar-se la malaltia sense moure’s de la comarca.

 Irene Roura, Cap Unitat Hospital de Dia Mèdic-Oncològic i Quirúrgic Hospital Olot i Comarcal de la Garrotxa:”Com que nosaltres treballem amb els mateixos oncòlegs, amb el mateix material… el que fa el malalt és demanar poder-se quedar aquí Olot i no haver-se de desplaçar”

Els càncers més comuns a la Garrotxa són el de pit i el de còlon. Davant la tendència a l’alça en els tractaments, la previsió és que, el centre olotí posi a disposició nous espais aquest 2019.

Irene Roura, Cap Unitat Hospital de Dia Mèdic-Oncològic i Quirúrgic Hospital Olot i Comarcal de la Garrotxa:”Probablement s’obrin els vuit boxos tancats que hi ha en una zona perquè el que tenim ara és un hospital de dia polivalent, tant fem tractaments com la part oncològica o la petita cirurgia”

L’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa també treballa en la vessant més social del càncer, a través dels serveis que ofereix la Fundació Oncolliga Girona, com ara fisioteràpia, el grup de suport o el banc de perruques.

Irene Roura, Cap Unitat Hospital de Dia Mèdic-Oncològic i Quirúrgic Hospital Olot i Comarcal de la Garrotxa: “La veritat és que l’estètica oncològica s’agraeix molt,  també hi ha el grup de suport psicològic que no és només pel pacient sinó per ell i els familiars”

Aquest diumenge l’entitat celebra una nova edició de la cursa solidària Run For Càncer, per recollir fons per als malalts de càncer i les seves famílies. Sortirà a les deu del matí del recinte Firal d’Olot.