El Pla de Biblioteques d’Olot defineix la biblioteca central a Can Sacrest i la de proximitat al sector sud-oest de la ciutat

El primer tinent d’alcalde i regidor de cultura de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, ha definit els plans que tenen per al nou servei de biblioteques segons el pla 2018. S’hi confirma l’antiga fàbrica de Can Sacrest com l’espai que ha d’acollir la biblioteca central, on hi conviuran múltiples serveis. El pla es completa amb una biblioteca de proximitat, no a l’actual biblioteca Marià Vayreda, massa pròxima a Can Sacrest, sinó al sector sud-oest de la ciutat, on es trben els barris de Pequin, Bonavista i Sant Roc.


Una gran biblioteca de més de 3.000 metres quadrats i amb múltiples serveis a l’espai de l’antiga fàbrica de Can Sacrest. Aquest és l’equipament que planteja l’Ajuntament d’Olot en el Pla de Biblioteques 2018 al que ha tingut accés Olot Televisió, treballat en comissió i que s’ha posat en coneixement de tots els grups de l’oposició.

Pep Berga, primer tinent d’alcalde d’Olot: “Serviria per revitalitzar tot aquell espai de la Plaça del Carme fins a la Plaça Major,q ue és un espai que ens preocupa especialment”.

El pla parla d’un Centre d’Atenció Primària de la Cultura i Motor de cohesió social de la ciutat. L’equipament que, a banda del servei de biblioteca, comptaria amb espais per al suport de les persones i les entitats, un espai creatiu per a l’art.

Pep Berga, primer tinent d’alcalde d’Olot: “Hi podràs fer de tot, des de crear la teva maqueta de música, tens una sala on podràs fer activitat teatral, un espai ‘maker’, on la gent pot fer des d’un taller per fer funcionar impresores 3D…”

També hi haurà un espai familiar per a l’estudi i el joc dels nadons, atenció a l’usuari, amb formació en les Tecnologies de la Informació i orientació laboral, i un espai destinat a la població adolescent. Els serveis es completarien amb un bar-cafeteria. Per definir l’equipament, l’Ajuntament d’Olot s’ha fixat en els que en disposen a cada cop més ciutats d’Occident.

Pep Berga, primer tinent d’alcalde d’Olot: “Hauria de ser l’equipament-espai de relació de la ciutat per excel·lència”.

L’espai destinat a la biblioteca central comarcal, com l’han anomenat, doblaria el de l’actual biblioteca Marià Vayreda, de poc més de 1.200 metres quadrats. El mapa de lectura pública de Catalunya fa incompatible la convivència dels dos equipaments, per extensió i proximitat, i creu que l’edifici de l’actual biblioteca podria acollir nous usos.

Pep Berga, primer tinent d’alcalde d’Olot: “El que no hi haurà el dia que hi hagi aquesta nova biblioteca el doble de gran, molt més ben equipada i amb molts més serveis, serà una biblioteca oberta a cinc minuts a peu. Hi ha diverses idees a sobre la taula. Una possibilitat seria l’Escola Municipal d’Expressió, que mou molta gent cada dia, però poden sortir altres idees. En aquest sentit, no hi ha res del tot decidit”.

El consistori pensa en una segona biblioteca de proximitat a sector sud-oest de la ciutat.

Pep Berga, primer tinent d’alcalde d’Olot: “Seria per la part dels barris de Pequin, Bonavista i Sant Roc. Allà hi viuen 10.600 persones i tenen una mancança d’equipaments municipals”.

El cost previst per fer realitat la futura biblioteca central es trobaria entre els 8 i els 9 milions d’euros. La complexitat del projecte farà necessari abordar-ho en el següent mandat, quan s’hauria d’encarregar el projecte constructiu i començar les obres.

Deixa un comentari