La CUP Sant Joan les Fonts presenta la campanya ‘Diners al carrer’

La CUP Sant Joan les Fonts va presentar aquest dilluns la campanya ‘Diners al carrer’, ideada per ells mateixos i que proposa a les entitats, associacions i organitzacions sense ànim de lucre prioritàriament de sant Joan, La Canya i Begudà de 5.000 euros per dur a terme accions i activitats pel poble. Els diners surten de la part a la qual les regidores a l’ajuntament han renunciat en aquests quatre anys.


Aquest dilluns la CUP de Sant Joan les Fonts va dur a terme una reunió per presentar la campanya que han impulsat ells mateixos i que porta per nom ‘Diners al carrer’, una iniciativa dotada en 5.000 euros que surten d’una part dels ingressos dels regidors de la CUP al consistori santjoanenc i que han renunciat per tal d’invertir-los en el poble, entre altres raons pel fet que a sant Joan no es duguin a terme uns pressupostos participatius.

Sílvia Pagès, regidora CUP Aj. Sant Joan les Fonts:”El que volem és que passin coses al poble i que amb aquest projecte tinguem activitats, propostes culturals, o tota mena de propostes de caire social i que serveixin d’aprenentatge per les persones del poble. Hem estat quatre abans reclamant aquests pressupostos participatius, no hem aconseguit que es duguessin a terme i no s’ha fet res perquè el pressupost fos participatiu i a més nosaltres no hem pogut participar en cap moment dels pressupostos ni se’ns ha tingut en compte, doncs una forma de fer-ho nosaltres ha estat dir: una part del que hem aconseguit econòmicament, dels impostos del poble, ho retornem a la gent del poble, i que ell decideixin cap a on van aquests diners.”

Entitats, associacions i organitzacions sense ànim de lucre, prioritàriament de sant Joan, La Canya i Begudà poden optar a part d’aquests 5.000 euros. Els projectes es poden  presentar pel correu dinersalcarrersantjoan@gmail.com des d’avui i fins el 10 de març. De l’11 al 24 el poble podrà votar les propostes i el 30 de març es durà a terme un acte per donar a conèixer els escollits.

D’altra banda, la CUP de sant Joan reconeix encara no tenir clar si es presentaran o no a les següents eleccions municipals i que ho decidiran properament.

Sílvia Pagès, regidora CUP Aj. Sant Joan les Fonts:”No ho hem decidit això: estem en procés de debat i de moment no et podem dir res. Com a molt tard crec que a finals de febrer o principis de març la decisió ha d’estar presa.”

Tot a l’aire doncs er aquesta formació que a les passades eleccions municipals va obtenir quatre regidores.