L’equip femení amateur de Les Preses torna a guanyar un títol de lliga deu temporades després en l’any del seu retorn a la competició

L’equip femení amateur de Les Preses s’ha proclamat campió de la lliga de futbol7 aquest cap de setmana, al derrotar el Riudeperes en l’última jornada. Les presenques guanyen el títol deu anys després de la seva victòria a la lliga de Primera Catalana, en la temporada del seu retorn a la competició.

 

El juny de 2009, l’equip femení de Les Preses va aconseguir ser campió de Primera Catalana, i una dècada després la secció torna a aixecar un títol oficial. Es tracta de la lliga amateur de futbol 7, una lliga potenciada per la Federació Catalana que va propiciar el retorn de bona part d’aquelles jugadores a l’activitat competitiva.

Angi Riera, jugadora CF Les Preses: “Sempre hem tingut bona relació entre les exjugadores. Seguíem en contacte, i parlàvem que ens havíem de trobar per mantenir l’activitat esportiva, i ens vam adonar d’aquesta opció que ens donava la Federació Catalana.”

El campionat el van aconseguir al guanyar el Riudeperes per 3 a 7, un dels altres dos equips que el podien obtenir. Una lliga que certifica la qualitat de l’equip, que ni es plantejava aspirar al títol abans d’arrencar la competició.

Anna Morchón, jugadora CF Les Preses: “Volíem fer l’equip perquè les veteranes poguessin tornar a jugar, però ens pensàvem que quedaríem a meitat de taula.”

Després de 14 partits, però, l’activitat no s’acaba. En breu arrenca una segona competició, que fins i tot comptarà amb un derbi comarcal.

Núria Garrigolas, jugadora CF Les Preses: “Ja comencem la segona lliga, i hi tindrem un derbi, amb el Sant Pere Màrtir. A veure què tal, si donen guerra i les podem guanyar…”

Malgrat el títol, la quinzena de jugadores de Les Preses tornaran a competir a la lliga amateur amb la intenció de complir el principal objectiu del curs: gaudir del futbol.